24 septembrie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Digest » Un rus va beneficia de primul transplant de cap din istorie
Un rus va beneficia de primul transplant de cap din istorie

Un rus va beneficia de primul transplant de cap din istorie

21 septembrie 2015, 14:18

Sergio Canavero, un chirurg italian care vrea să realizeze primul transplant de cap al unui om din lume, a declarat că proiectul său va fi realizat, cel mai probabil, în China, alături de noul său asociat, neurochirurgul Ren Xiaopeng. Sergio Canavero, care conduce Turin Advanced Neuromodulation Group din Italia, a anunţat pentru prima dată acest proiect ambiţios în 2013, precizând la momentul respectiv că intervenţia chirurgicală nu va putea fi realizată mai devreme de anul 2016, potrivit dailymail.co.uk.

Sergio Canavero a stabilit şi primul pacient care s-a oferit să suporte această operaţie, un bărbat rus, în vârstă de 30 de ani, Valerii Spiridonov, care suferă de sindromul Werdnig-Hoffmann, o boală neuromusculară progresivă, rară, caracterizată prin degenerescenţa neuronilor motori. Boala Werdnig-Hoffman este cea mai severă formă de amiotrofie spinală.

Întrebat dacă este sau nu posibilă o astfel de procedură, Sergio Canavero a spus că în China au fost realizate deja cu succes transplanturi de cap la şoareci. Anterior, Canavero declarase că are nevoie de aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a duce la bun sfârşit acest proiect.

Sergio Canavero vrea să separe de trup capul unui pacient care suferă de o maladie incurabilă şi să îl grefeze apoi pe un corp sănătos. Operaţia va fi efectuată iniţial pentru a oferi o nouă şansă la viaţă persoanelor paralizate – inclusiv pacienţilor care au suferit vătămări grave la nivelul coloanei vertebrale.

Persoanele cu maladii musculare grave sau ale căror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operaţie.

Oamenii cu boli neuronale degenerative, precum scleroza laterală amiotrofică de care suferă astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi incluşi la rândul lor pe lista viitorilor pacienţi.

Criticii spun că aceste planuri reprezintă „o pură fantezie”, însă Sergio Canavero afirmă că toate tehnicile necesare pentru o astfel de intervenţie chirurgicală există deja pe piaţă şi trebuie doar să fie cumulate şi puse să lucreze împreună. Au trecut deja peste 40 de ani de la primul transplant de cap al unei maimuţe, iar o operaţie similară, realizată pe şoareci, a fost executată de curând în China.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un rus va beneficia de primul transplant de cap din istorie Reviewed by on . Sergio Canavero, un chirurg italian care vrea să realizeze primul transplant de cap al unui om din lume, a declarat că proiectul său va fi realizat, cel mai pro Sergio Canavero, un chirurg italian care vrea să realizeze primul transplant de cap al unui om din lume, a declarat că proiectul său va fi realizat, cel mai pro Rating: 0
scroll to top