11 august 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Digest » Un simplu test de urină ar putea depista una dintre tipurile de cancer
Un simplu test de urină ar putea depista una dintre tipurile de cancer

Un simplu test de urină ar putea depista una dintre tipurile de cancer

5 august 2015, 9:35

A fost inventată o metodă simplă și comodă de a depista cancerul pancreatic. Acum boala poate fi depistată cu un simplu test de urină. Aceasta dacă maladia este în stadii incipiente când boala nu este atât de agresivă.

Oameni de știință din Marea Britanie și Spania au publicat un studiu în care au relevat importanța unui simplu test de urină pentru a depista cancerul de pancreas. „Pacienții sunt diagnosticați, în general, când boala este deja în fază terminală, dar, dacă vom pune diagnosticul în stadiul 2, rata de supraviețuire va fi de 20 %, și pentru faza 1, se poate ajunge la 60 % în cazul celor cu tumori foarte mici”, a declarat unul dintre coautorii cercetării, Nick Lemoine, de la Barts Cancer Institute.

Specialiștii au analizat eșantioane de urină de la 488 de persoane, dintre care 192 diagnosticate cu cancer pancreatic, 92 suferind de pancreatită și 87 sănătoase. Totodată, au fost analizate alte 117 eșantioane de urină de la pacienți afectați de patologii hepatice benigne, de cancer la ficat sau de probleme ale vezicii biliare.

Fără a avea simptome specifice în primele faze, cancerul de pancreas este depistat în 80% din cazuri atunci când este generalizat deja și, prin urmare, nu mai poate fi operat. Rata de supraviețuire la cinci ani de la depistare este de numai 3 %, cea mai redusă din toate formele de cancer, potrivit statisticilor din Marea Britanie, menționate de autorii studiului, care sunt comparabile cu cele din alte țări europene și din SUA.

Studiul, finanțat de organizația particulară britanică „Pancreatic Cancer Research Fund”, va fi continuat pe pacienți considerați ca fiind din grupul de mare risc pentru a confirma constatările de până în prezent. Cercetătorii au subliniat că este încă devreme pentru a vorbi cu certitudine despre un test de depistare precoce a cancerului pancreatic sau despre persoanele cărora le-ar fi destinat.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un simplu test de urină ar putea depista una dintre tipurile de cancer Reviewed by on . A fost inventată o metodă simplă și comodă de a depista cancerul pancreatic. Acum boala poate fi depistată cu un simplu test de urină. Aceasta dacă maladia este A fost inventată o metodă simplă și comodă de a depista cancerul pancreatic. Acum boala poate fi depistată cu un simplu test de urină. Aceasta dacă maladia este Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top