2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » UPDATE: Șeful AMED, ex-ministrul Usatîi și alți câțiva directori de spitale au fost reținuți de CNA
UPDATE: Șeful AMED, ex-ministrul Usatîi și alți câțiva directori de spitale au fost reținuți de CNA

UPDATE: Șeful AMED, ex-ministrul Usatîi și alți câțiva directori de spitale au fost reținuți de CNA

8 aprilie 2015, 11:28

UPDATE: Procurorul Eduard Harujen a declarat că percheziții sunt efectuate în peste 70 de locații din întreaga țară (oficii și domicilii).

UPDATE: Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție au anunțat că directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat și cel al Centrului Republican de Diagnostică Medicală, Andrei Testemițanu, au fost reținuți de ofițerii CNA. Totodată, șefa serviciului de presă al Institutului Oncologic, Angela Rodideal, susține că Victor Cernat se află în biroul său și verifică, împreună cu ofițerii CNA, documentele de achiziție.

Șefa Serviciului de presă a CNA, Angela Starinschi, a confirmat pentru MedNews că fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, și directorul Spitalului de Urgență, Ghoerghe Ciobanu au fost reținuți pentru 72 de ore. Tot pentru 72 de ore au fost reținuți și directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED), Alexandru Coman și șeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu.

Pe de altă parte, secretara șefului Institutului de Cardiologie a negat că s-ar face percheziții la instituție, iar șefa Secţiei evaluare, statistică şi comunicare de la AMED, Angela Buzu, a comunicat pentru MedNews că nu cunoaște absolut nimic. „Nu știu absolut nimic despre percheziții. Prima dată aud că domnul Coman a fost reținut. Noi lucrăm la etaje diferite și nu ne-am intersectat astăzi”, a spus Buzu.

Descinderile ofițerilor CNA la Spitalul de Urgență i-a luat prin surprindere pe angajați. „Perchezițiile au început la ora 9.00. A fost verificat doar cabnetul directorului. Acesta acum se află în oficiul lui, cu el lucrează ofițerii de la CNA”, a comunicat pentru MedNews șeful Serviciului de presă al Spitalului de Urgență, Petru Craveț.

El a declarat că angajații instituției medicale „sunt stupefiați de acțiunile ofițerilor CNA” și nu cunosc motivele descinderilor. „Toată lumea care-l cunoaște pe domnul director știe că este un om care a depus toate eforturile pentru a dezvolta această instituție. Deja ancheta va arăta care e situația”, a conchis Craveț.

Marina Lița, Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
UPDATE: Șeful AMED, ex-ministrul Usatîi și alți câțiva directori de spitale au fost reținuți de CNA Reviewed by on . UPDATE: Procurorul Eduard Harujen a declarat că percheziții sunt efectuate în peste 70 de locații din întreaga țară (oficii și domicilii). UPDATE: Serviciul de UPDATE: Procurorul Eduard Harujen a declarat că percheziții sunt efectuate în peste 70 de locații din întreaga țară (oficii și domicilii). UPDATE: Serviciul de Rating: 0
scroll to top