5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » Vezi de ce se plâng deținătorii de polițe medicale la Linia Verde a CNAM

Vezi de ce se plâng deținătorii de polițe medicale la Linia Verde a CNAM

21 martie 2016, 16:22

Numărul apelurilor cu caracter de reclamație de la deținătorii de polițe medicale s-a mărit de cinci ori în anul 2015, comparativ cu primul an de la lansarea Liniei Verzi a Companie Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Cele peste 500 de plângeri s-au referit în cea mai mare parte la accesul şi calitatea serviciilor medicale acordate în cadrul instituțiilor medico-sanitare, asigurarea cu medicamente compensate, anunță CNAM.

Prin intermediul poştei electronice, celei tradiţionale, precum şi prin sistemul de petiţii on-line au fost depuse 585 de petiţii, în creștere de patru ori față de 2014. Din numărul total de plângeri, circa 170 de beneficiari au invocat probleme legate de înregistrarea ori schimbarea medicului de familie, la fel și eliberarea biletelor de trimitere la medicul specialist. Altele 117 de plângeri au vizat achitarea unor plăţi nejustificate pentru medicamente ori servicii medicale, inclusiv în staţionar, accesul limitat la serviciile medicale, asistența medicală necorespunzătoare sau atitudinea necorespunzătoare a lucrătorului medical.

Și numărul apelurilor telefonice recepţionate de Linia Verde a CNAM s-a dublat în 2015 comparativ cu anul precedent, depăşind 21 000. Din acestea, cele mai multe, în jur de 20 500, au vizat solicitarea de informaţii despre modalitatea de încadrare în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, acordarea de servicii medicale, înregistrarea la medicul de familie şi prescrierea medicamentelor compensate.

Timpul mediu de soluţionare al petițiilor și reclamațiilor de către CNAM a fost de opt zile. Linia Verde a CNAM a fost mai solicitată în primul trimestru al anului 2015, perioadă în care are loc achitarea primei de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă.

CNAM îndeamnă cetăţenii să apeleze Linia Verde – 0 800 99999, pentru a afla mai multe informaţii despre sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), cum să acceseze corect serviciile medicale incluse în Programul Unic al AOAM, medicamente compensate etc. Apelul este gratuit din orice reţea naţională de telefonie. Linia Verde a CNAM funcţionează din februarie 2014.

MedNews: Sursa: CNAM

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Vezi de ce se plâng deținătorii de polițe medicale la Linia Verde a CNAM Reviewed by on . Numărul apelurilor cu caracter de reclamație de la deținătorii de polițe medicale s-a mărit de cinci ori în anul 2015, comparativ cu primul an de la lansarea Li Numărul apelurilor cu caracter de reclamație de la deținătorii de polițe medicale s-a mărit de cinci ori în anul 2015, comparativ cu primul an de la lansarea Li Rating: 0
scroll to top