29 aprilie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » (VIDEO) Ultimul mesaj al lui Gheorghe Russu pentru colegii de breaslă: „Un medic cumsecade e ca un Dumnezeu pentru pacienții săi”

(VIDEO) Ultimul mesaj al lui Gheorghe Russu pentru colegii de breaslă: „Un medic cumsecade e ca un Dumnezeu pentru pacienții săi”

11 decembrie 2014, 10:07

Gheorghe Russu, primul director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM): „Sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (SAOAM) este singurul instrument eficient de finanțare. SAOAM trebuie susținut necondiționat și, cel mai important, nu trebuie discreditat. Când doctorul care știe că bolnavul are poliță medicală obligatorie bagă, totuși, mâna în buzunarul pacientului, el discreditează sistemul de finanțare a sănătății”, a spus Gheorghe Russu în ultimul său interviu, acordat Agenției „MedNews”.
Potrivit lui, atunci când medicii le spun pacienților că „polița nu lucrează” în cadrul instituției medicale în care ei activează – ei prejudiciază sistemul de sănătate: „Pe medici și pe asistentele medicale nu lăcomia îi va face  milionari, ci satisfacția pacientului de serviciile medicale prestate și percepția pozitivă a populației față de sistemul de asigurare obligatorie de sănătate. Dacă medicul își face onest meseria și nu profită de starea materială a pacienților, oamenii sunt recunoscători. Un medic cumsecade, este ca un Dumnezeu pentru pacienții săi. Să știi să fii un doctor bun – e o mare fericire. Meserie mai nobilă decât medicina nu există. Ce poate fi mai nobil decât să salvezi vieți?”.

Gheorghe Russu, părintele sistemului autohton de asigurare obligatorie de asistență medicală a murit marți, 9 decembrie, la vârsta de 76 de ani.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
(VIDEO) Ultimul mesaj al lui Gheorghe Russu pentru colegii de breaslă: „Un medic cumsecade e ca un Dumnezeu pentru pacienții săi” Reviewed by on . Gheorghe Russu, primul director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM): „Sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (SAOAM) Gheorghe Russu, primul director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM): „Sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (SAOAM) Rating: 0
scroll to top