24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Viitorii lucrători medicali au intrat în spiritul lui Moș Crăciun
Viitorii lucrători medicali au intrat în spiritul lui Moș Crăciun

Viitorii lucrători medicali au intrat în spiritul lui Moș Crăciun

16 decembrie 2015, 12:36

În ajun de Crăciun, la inițiativa elevilor Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie din Chişinău copii de la orfelinatul din Cărpineni, raionul Hânceşti, se bucură de dulciuri şi hăinuţe, colectate de elevi, părinţi şi profesori ai Colegiului. „Este o tradiție de doi ani și a venit din partea a doi elevi ai noștri care sunt foști discipoli ai orfelinatului de la Cărpineni. E o datorie profesională să fim receptivi la nevoile oamenilor, pentru asta ne implicăm activ în activități de caritate pe parcursul întregului an”, susține directoarea Colegiului, Ala Manolache.

Viitorii lucrători medicali transmit cadourile individualizate copiilor și creează relații de comunicare pe care le mențin pe parcursul anului. În acest an de Crăciun, 59 de copii rămaşi fără de îngrijirea părintească, 19 copii din localitate din familii social vulnerabile și cinci micuţi cu vârstă preşcolară se bucură de atenția elevilor Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie din Chişinău.

„E un soi de promovare a Colegiului în rândul copiilor de la orfelinate, care cunoscând nevoile, sunt cei mai înclinați să devină asistenți medicali și vin la noi pentru a îmbrățișa această meserie”,  explică impactul acțiunilor de caritate a Colegiului, șefa secției asistență medicală a Colegiului, Elena Covalciuc.

Potrivit Alei Manolache, în acest an la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie din Chişinău au fost înmatriculați șapte elevi din orfelinate: „Recent, o elevă care trăia doar cu un singur părinte, l-a pierdut și pe al doilea. Așa că am mai „înfiat” încă un copil la Colegiu, iar grija și tutela colectivului didactic este o datorie. Învățăm unii de la alții cum e să faci un bine în fiecare zi, nu doar în cadrul acțiunilor de caritate”. În total, la Colegiu învață 47 viitori lucrători medicali din orfelinatele Moldovei.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Viitorii lucrători medicali au intrat în spiritul lui Moș Crăciun Reviewed by on . În ajun de Crăciun, la inițiativa elevilor Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie din Chişinău copii de la orfelinatul din Cărpineni, raionul Hânceşti, se În ajun de Crăciun, la inițiativa elevilor Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie din Chişinău copii de la orfelinatul din Cărpineni, raionul Hânceşti, se Rating: 0
scroll to top