26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Virusul Ebola bate în retragere
Virusul Ebola bate în retragere

Virusul Ebola bate în retragere

22 ianuarie 2015, 11:31

Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone – cele trei ţări din Africa de Vest aflate în epicentrul epidemiei, a anunţat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul cazurilor noi „continuă să se diminueze în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone”, a subliniat OMS, care apreciază că declinul este radical, îndeosebi în Liberia, unde doar 8 cazuri noi de contaminare cu Ebola au fost înregistrate săptămâna trecută, faţă de 300 de noi cazuri săptămânal constatate în lunile august și septembrie 2014.

În afară de cele 8 cazuri noi din Liberia, 117 au fost înregistrate săptămâna trecută în Sierra Leone (faţă de 184 în săptămâna precedentă) şi 20 în Guineea (faţă de 45) – adică 145 în total în aceste trei ţări.

Guineea, Liberia şi Sierra Leone deja au „capacităţi suficiente pentru a izola şi trata pacienţii”, susține OMS.

În total, 8.626 de persoane care au contractat virusul Ebola de la apariţia sa în decembrie 2013 au decedat până pe 18 ianuarie, aproape toate în Africa de Vest, conform ultimului bilanţ al OMS. Alte 21.689 de persoane sunt contaminate cu acest virus.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Virusul Ebola bate în retragere Reviewed by on . Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone - cele trei ţări din Africa de Vest aflate în epicentrul Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone - cele trei ţări din Africa de Vest aflate în epicentrul Rating: 0
scroll to top