26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Eveniment pentru părinți de fete » WORKSHOP LA MEDNEWS// Cum să crești fata ca să ajungă femeie fericită și împlinită?
WORKSHOP LA MEDNEWS// Cum să crești fata ca să ajungă femeie fericită și împlinită?

WORKSHOP LA MEDNEWS// Cum să crești fata ca să ajungă femeie fericită și împlinită?

3 iulie 2015, 13:29

WORKSHOP// Eveniment pentru părinți de fete! Provocare pentru părinți – prima experiență sexuală a fetelor, organizat de MedNews și CICS. Citiți al doilea interviu cu  expertul MedNews, psihologul-consilier specializat în relații de cuplu și familie, Irina Novac.

Cu ce realizări vă mândriți?

Sunt un om norocos, pentru că Dumnezeu m-a vegheat atunci când am ales psihologia. Lucrez  în cabinetul terapeutic cu convingerile şi atitudinile omului ca să-l ghidez să-şi găsească propria lui soluţie într-o problemă de ordin emoțional, sentimental. Pentru asta am fost prima la învățătură, am făcut masteratul în România și am revenit acasă.

Simt nevoia societății noastre în serviciile psihologului și popularizez conceptul pe toate căile posibile. La noi acasă încă se mai confundă psihologia cu psihiatria, care sunt științe diferite. Una se preocupă de problemele psihologice care sunt inevitabile dezvoltării personale și alta este știință medicală care se ocupă de patologii. Mă bucur că, de 6 ani, am oameni cu care lucrez la cabinetul meu de consiliere și sunt unul dintre puținii specialiști de la noi din țară care urmează formarea în psihoterapia de cuplu și familie sub supervizarea psihoterapeutului principal Diana Ciubotaru, de la Școala Sistemică de Formare a Institutului de Cercetare și Studiu a Conștiinței Cuantice, Iași, România.

De ce ați acceptat să fiți speaker la un workshop cu o temă atât de delicată?

Am acceptat invitația de a fi expert la seria de evenimente organizate de MedNews și CICS pentru că, fiind psiholog-consilier, voi avea oportunitatea să explic toate schimbările care se produc în corpul fizic sub aspectul percepției emoționale și sentimentale a fetei, părintelui și mediului social cu care fiecare din membrii familiei se confruntă. Prima experiență sexuală și contactul cu familia de până la și după această experiență are un impact emoțional major în viață, deoarece cu această experiență ne lansăm în viața de adult. Emoțiile trăite atunci ne determină viața de cuplu. Și pentru că trăim timpuri când această experiență începe la o vârstă din ce în ce mai fragedă, când copiii noștri, nu dețin suficiente mecanisme de gestionare a emoțiilor, iar noi, părinții, nu prea suntem inițiați în educația psiho-sexuală a copiilor, apar multe cazuri de afecțiuni sexuale și suferințe emoționale cu impact asupra comportamentului. Am acceptat cu entuziasm invitația de a oferi în special părinților de fete repere de dialog cu adolescentele.

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

Îmi doresc ca părinții să vrea să discutăm sincer și fără ocolișuri despre frământările pe care le au legate de subiect astfel ca să plece de la eveniment lămuriți în această temă delicată.

Detaliați. Ce aspecte anume veți discuta cu părinții de fete la MedNews?

Vom discuta despre conceptul de atracție sexuală și emoțională, precum și despre primele sentimente de dragoste. De asemenea, vom vorbi despre modele corecte de comportament matern și patern, pentru o percepție sănătoasă a vieții intime a fiicelor. Părinții vor afla care este secretul unui dialog deschis și ce pot face ei, pentru ca fiica lor să aleagă un partener potrivit. Vom vorbi și despre dificultățile pe care le trăiesc fiicele lor în grupul lor social: despre presiunea de grup, invidia, ironia colegilor, frica de a nu fi în pas cu moda, teama de a fi respinsă.

De ce părinții ar trebui sa vină la discuția noastră?

Această discuție este necesară oricărui părinte care are acasă o fată de la 10 la 20 de ani. Nu e greșit să vină la eveniment și părinții care au fete cu vârsta sub 10 ani. Întotdeauna e bine să ai informația pregătită ca să poți tatona responsabil terenul. Vor veni părinții pentru care fericirea și împlinirea fetelor este o prioritate.

Felicia Nedzelschi, MedNews

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
WORKSHOP LA MEDNEWS// Cum să crești fata ca să ajungă femeie fericită și împlinită? Reviewed by on . WORKSHOP// Eveniment pentru părinți de fete! Provocare pentru părinți – prima experiență sexuală a fetelor, organizat de MedNews și CICS. Citiți al doilea inter WORKSHOP// Eveniment pentru părinți de fete! Provocare pentru părinți – prima experiență sexuală a fetelor, organizat de MedNews și CICS. Citiți al doilea inter Rating: 0
scroll to top