21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ziua ultimului fum de țigară în spațiile publice?!
Ziua ultimului fum de țigară în spațiile publice?!

Ziua ultimului fum de țigară în spațiile publice?!

31 mai 2016, 14:45

Mesajul lui Pavel Filip cu ocazia intrării în vigoare a articolelor legii privind controlul tutunului ce vizează interzicerea fumatului în spațiile publice începând de marți, 31 mai, de Ziua Mondială fără Tutun 2016 nu a admis contraziceri despre inițierea  implementării riguroase a legii.

Prim-ministrul Republicii Moldova a expus hotărât poziția Executivului și cea personală despre necesitatea categorică a implementării prevederilor legii, începând cu 31 mai 2016.  „Astăzi intră în vigoare noile prevederi legale împotriva fumatului în spațiile publice. Mi-aș dori ca această zi să fie nu numai a ultimului sunet, dar și a ultimului fum în spațiile publice”, a declarat Pavel Filip, la început ședinței de mați, 31 mai, a Cabinetului de miniștri.

„Eu cred că este foarte complicat pentru cei care s-au deprins  în aceste spații publice să fumeze să se dezvețe, dar luând în considerare prevederile dure ale acestei legi, eu cred că se vor dezvăța și, astfel, vom avea de câștigat cu toții, inclusiv și fumătorii pentru că vor fuma mai puțin și vor simți acest lucru pe sănătatea lor. Din punctul meu de vedere trebuie să avem toleranță zero și să luptăm cu cei care vor încălca prevederile acestor legi.”, a fost declarația prim-ministrului Republicii Moldova pentru cetățenii țării de Ziua Mondială fără Tutun 2016.

Totodată, cu o oră mai devreme, ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun și intrării în vigoare a articolelor 26 și 27  privind protecția împotriva expunerii la fumul de tutun  a ezitat să anunțe ziua de 31 mai ca pe o zi a intrării în vigoare a sancțiunilor pentru nerespectarea legii.

„Nici o implementare nu este ușoară din prima zi, dar ceea ce ne propunem noi este pentru prima lună prin structurile serviciului supraveghere de stat a sănătății publice și în comun cu poliția să reușim să continuăm instruirea cetățenilor, nemijlocit, care vor fi identificați că încalcă legislația. Sperăm că poliția va fi totuși în prima perioadă…  Noi am agreat să fie o lună, dar aceasta nu înseamnă că dacă există una și aceeași persoană care încalcă sistematic pe parcursul acestei luni vor urma avertismente până la nesfârșit”, a spus Glavan în timpul conferinței de presă de Ziua Mondială fără Tutun 2016 .

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ziua ultimului fum de țigară în spațiile publice?! Reviewed by on . Mesajul lui Pavel Filip cu ocazia intrării în vigoare a articolelor legii privind controlul tutunului ce vizează interzicerea fumatului în spațiile publice înce Mesajul lui Pavel Filip cu ocazia intrării în vigoare a articolelor legii privind controlul tutunului ce vizează interzicerea fumatului în spațiile publice înce Rating: 0
scroll to top