17 ianuarie 2021

Disciples: Liberation review friv game-nu este atât de sumbru

Poate Disciples: Liberation nu este atât de întunecat și aproape nimic ca predecesorii săi, dar seria Friv2Online a fost totuși ridicată din genunchi cât au putut, îmbrăcată și adusă la viață. Vă spunem ce vă va plăcea noul capitol din istoria Nevendaar.   

Friv2Online este o echipă de lucrări nu prea cunoscute și cu adevărat remarcabile, referindu-se la care nu s-ar putea îngrijora soarta discipolilor, nu este listată. În lumina acestei circumstanțe, mulți au început să Certeze eliberarea încă de la început, iar după lansarea demo-ului, au privit deciziile bizare ale studioului cu pesimism nedisimulat. Și totuși, jocul a fost un succes pentru canadieni, deși nu chiar în conformitate cu așteptările noastre.

Discipolii: eliberarea continuă povestea lui Nevendaar. O lume răsucită de războaie nesfârșite, din care chiar și zeii care au creat-o s-au întors în cele din urmă. Obosiți de sărăcie și hanuri de rahat, mercenarii Orion și Avianna, cunoscuți sub numele de Twilight Twins, acceptă o comisie implausibil de profitabilă pentru a ucide un preot pe nume Sebastian, presupus declarat dușman al Imperiului pentru trădare.

După ce așteaptă căderea nopții în catacombele de sub Biserica Sf.Darchild, partenerii trec pe lângă patrule, dar când ajung la naos cad într-o capcană. Când bărbații înarmați din jurul lor își trag lamele, Avianna deschide accidental o ruptură salvatoare, iar în clipa următoare Gemenii se găsesc la porțile orașului uitat al sfinților îngeri din Illyan, care nu a fost încă pus piciorul de un muritor.

Acest loc pare familiar lui Avian și tot ce li s-a întâmplat este providența. Partenerii decid să stea în noua casă până când fata devine pricepută în magia portalului și apoi caută aliați printre rasele care locuiesc în Nevendaar. Ei sunt convinși că, mai devreme sau mai târziu, Imperiul îi va chema să dea socoteală pentru tentativa de asasinat asupra Marelui Preot al vălului și apoi să-și ardă Grădina Edenului la pământ.

Din acest moment, jucătorii aleg una dintre cele patru zone în care vor merge mai întâi: la fortărețele blestemate locuite din Eureka, la avanpostul Hale asediat de rebelii imperiali, la ținuturile albe, unde au trăit cândva piticii și acum locuite de poporul elf, sau la sumbrul greywood - fiefdom undead.

Illyan este un oraș spațios, cu șantiere pe care jucătorii le vor dezvolta pe tot parcursul campaniei. Clădirile tuturor facțiunilor sunt în mod evident construite pe mai multe fundații, alte câteva sunt goale - pe ele, atunci când se găsesc desenele corespunzătoare, o piață și o forjă vor crește pentru cumpărarea și modernizarea echipamentelor.

De fapt, fiecare facțiune are trei clădiri proprii. Toate au un set separat de unități, împărțite în patru etape. Pentru a construi o clădire nouă și a o actualiza la rangul următor, veți avea nevoie, de asemenea, de planuri, precum și de resurse și de o bună reputație cu cursa corespunzătoare.

Clădirea principală este castelul, unde poți discuta cu tovarășii tăi, scrie vrăji din suluri într-o carte și redistribui punctele de talent ale eroinei pentru aur. De asemenea, toate materialele obținute de la întreprinderile capturate de Avianna sunt aduse aici și este necesar să vizitați în mod regulat Illyan pentru a umple trezoreria.

Castelul are, de asemenea, mai multe etape de dezvoltare, fiecare dintre acestea sporind punctele de conducere ale eroinei, face posibilă îmbunătățirea altor clădiri și învățarea unor vrăji mai puternice, dar nu veți putea să-l pompați până nu avansați prin complotul principal, precum și goliți tezaurul orașului cu cufere sigilate în interior, unde puteți chiar să vă plimbați pe propriile picioare.

Modul de joc se bazează acum nu numai pe călătoriile călare printr-o lume pitorească, detaliată și bătălii tactice pe rând, ci și pe explorarea pe jos a temnițelor și un sistem de joc de rol bazat pe text care permite jucătorului să influențeze ceea ce se întâmplă și să modeleze caracterul personajului principal pe gustul tău.

Utilizatorul participă activ la dialog și, în funcție de situație, pune întrebări, intimidează, încearcă să înșele, să tachineze sau să consoleze interlocutorul. Poate să se năpustească asupra unui adversar, să-i ofere o alianță strategică, să-și asume riscuri și să emită un indiciu cu un rezultat imprevizibil și, uneori, chiar să flirteze. Toate alegerile se vor reflecta în dezvoltarea evenimentelor și vor afecta cumva cursul general al complotului.

Inventarul personajului este decorat cu demnitate, pentru fiecare caracteristică există explicații inteligibile. Fata are patru sloturi pentru echipamente, unul pentru arme, iar altul este introdus într - un fragment de emoții-acestea sunt artefacte locale cu efecte pozitive. De asemenea, puteți distribui unul dintre aceste cioburi fiecărei unități din alaiul dvs., indiferent dacă sunt mercenari sau însoțitori.

Există patru școli de magie în joc, toate vrăjile aparțin unuia dintre cele patru niveluri. Magia divină vizează în principal vindecarea și protejarea aliaților, magia primordială se îndreaptă către forțele elementelor pentru a face daune, disciplina nesfântă este construită pe otrăvuri și tot felul de blesteme, iar amurgul vă permite să impuneți diverse efecte adversarilor și aliaților.

Friv2Online a dezvoltat un arbore de abilități spațios pentru Avanna. La fiecare nivel, ea câștigă un punct de cunoaștere, care poate fi investit în sucursale pentru a crea o construcție care se potrivește stilului tău de joc. Ramura " magică "îi va permite lui Avianna să învețe cele mai puternice vrăji ale celor trei școli principale, ramura" Combat "va întări foarte mult eroina însăși, iar" Nephilim " va crește potențialul de luptă al echipei tale.

Avianna va deveni în cele din urmă fie o vrăjitoare puternică, cu o suprafață uriașă de daune de efect, fie un lider experimentat, priceput în disciplinele crepusculare, fie cea mai puternică unitate din echipă cu multe abilități de luptă. Este adevărat, o mulțime de talente depind direct de clasa pe care o preferați pentru Avianna în timpul jocului, precum și de reputația ei cu facțiunile locale.

Sistemul de luptă al discipolilor: eliberarea este unul dintre principalele atuuri ale noutății, care, totuși, nu le-a plăcut tuturor. Fereastra tactică pentru desfășurarea trupelor se încadrează în secțiunea corespunzătoare din meniu, unde sunt prezentate toate unitățile disponibile jucătorului. Unele sunt în ferestrele de rezervă, altele sunt în hexele din față, iar alte trei sloturi sunt rezervate luptătorilor din față.

Linia forward 15-hex este prevăzută pentru a construi detașamentul principal care participă la luptă, care constă din Avianna însăși, luptători angajați de ea din diferite facțiuni și sateliți (unități de luptă unice, precum același Orion). Dacă numărul de mercenari este determinat de punctele de conducere, atunci numărul de sateliți limitează încă un parametru. Dar moralitatea ca atare nu este aici, există doar reputație: cu un moral negativ al creaturilor fracțiunii corespunzătoare, va fi scăzut și invers.

Puteți pune orice mercenar în sloturile pentru luptătorii din spate, în total - trei, dar diferite. Vor fi imposibil de distrus direct. Fiecare mercenar din Disciples: Liberation, pe lângă talentele principale, are unul din spate: gardianul plasat în spatele fiecărei ture impune rezistență și protecție celui mai slab personaj din echipă, demonul inferior îmbunătățește atacul fizic al aliaților pentru întreaga perioadă a bătăliei, zombie atacă un inamic aleatoriu și otrăvește victima.

Sistemul de puncte de acțiune aici nu este, de asemenea, destul de standard. Există trei tipuri de OD în Jocul friv: albastru, roșu și galben. Există o singură acțiune pe AP: albastru pentru a vă deplasa (distanța este determinată de parametrul intervalului de călătorie); roșu pentru a utiliza o abilitate (inclusiv aruncarea unei vrăji dintr-o carte); iar galbenul poate fi cheltuit pe orice. Ca și alți parametri, AP-urile sunt atribuite eroului, mercenarilor și însoțitorilor în proporții diferite (Orion, de exemplu, are două puncte de cotitură galbene, în timp ce Avianna are albastru și roșu).

La sfârșitul rândului, AP-urile necheltuite restabilește o parte din sănătatea personajului și impun un efect pozitiv: de la albastru, unitatea primește 20 la inițiativă, de la roșu, statutul de reducere a daunelor "sub protecție", iar galbenul oferă ambele bonusuri simultan.

Participanții la luptă nu contraatacă (dacă nu au o astfel de abilitate) și nu blochează hexele din apropiere, dar pentru a merge condiționat în spatele inamicului și a provoca daune crescute din cauza unui atac de flanc, doi trebuie să înconjoare inamicul din părți opuse.

Săgețile de aici nu intră în corp la corp atunci când se apropie de inamic, iar magia nu dăunează aliaților, există adesea obstacole și Hexe cu efecte pozitive și negative asupra hărților care pot fi folosite în scopuri strategice. Derapajele se prelungesc uneori, dar nu te plictisi.

Punctele slabe ale discipolilor: eliberarea apar și pe câmpul de luptă - AI este destul de proastă. Săgețile inamice se apropie adesea prea mult, dușmanii pășesc adesea pe zone periculoase și le ignoră pe cele pozitive, de mai multe ori încearcă să impună buffuri care nu se stivuiesc unul pe celălalt, ci pe inamic - efecte care nu vor funcționa deoarece condițiile nu sunt îndeplinite.

Hărțile de locație sunt, de asemenea, prezentate ciudat. Obiectele vizitate nu sunt marcate în niciun fel, iar ceața războiului, de îndată ce eroul pleacă, din anumite motive ascunde întreaga zonă pe care ați explorat-o. Înțeleg cum acest lucru poate fi util în multiplayer (și, apropo, este și aici, dar nu există încă nicio modalitate de a-l testa), dar într-un singur joc, ceața face foarte dificilă navigarea în spațiu.

Mulți discipoli certați: eliberare pentru texte mediocre, dar aceasta este cincizeci și cincizeci. Da, jocului friv îi lipsește profunzimea narativă, personajele rămân nedezvoltate, reprezentanții fracțiunilor rareori se ridică la înălțimea idealurilor rasei lor, iar flirtul este sincer nepotrivit de cele mai multe ori. Pentru un proiect cu un conținut textual atât de bogat, acesta este un minus semnificativ și foarte vizibil.

 

scroll to top
a3bdaf0c85afe6ac3f64ed53e2cbc3fd