duminică , 1 iunie 2014

Home » Știri » Flashmob antitutun la Parlament
Flashmob antitutun la Parlament

Flashmob antitutun la Parlament

„Aer curat și taxe mai mari la tutun!”, asta au cerut activiștii contra fumatului

Aproximativ 40 de tineri îmbrăcați în tricouri albe au scandat astăzi în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova mesaje prin care solicitau majorarea taxelor pentru produsele de tutungerie.

Flash mob-ul organizat de Centrul Național de Sănătate Publică cu susținerea Ministerului Sănătății, Univeristății de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Centrului PAS și Alianței Studenților din Moldova vine să grăbească aprobarea legii cu privire la produsele din tutun.

„Cu toți așteptam ca această lege să fie semnată în ajunul Zilei Mondiale fără tutun pe care o marcăm pe data de 31 mai. Această lege prevede interdicția totală a fumatului în spații închise, însemnarea pachetelor de țigări cu pictograme, instituirea unor programe de consiliere pentru cei care vor să se lase de fumat, creșterea penalizărilor ce țin de încălcarea legii ce ține de fumat, interzicerea totală a reclamelor  și a sponsorizării făcute în industria tutunului” a declarat pentru MedNews, vicepreședintele Centrul Național de Sănătate Publică, Ion Șalaru.

Organizatorii mizează pe susținerea întregii societăți  pentru a-i convinge pe parlamentari să analizeze încă o dată conținutul legii Nr. 35 emisă pe 04.02.2014.

„Vrem ca spațiul public unde ne odihnim cu familia să fie cu aer curat, fără tutun”, mai spune Ion Șalaru.

Participanii la acest miting spun că vor organiza acțiuni similare până la 1 iunie.

„Vom organiza seminare și vom distribui note informative în cadrul universităților” a mai spus pentru MedNews  membrul biroului Alianței Studenților.

În acest an, Ziua Mondială fără Tutun se desfășoară sub genericul „Majorați taxele la tutun”.

În timpul flash mob-ului, câțiva demnitari au ieșit din clădirea Parlamentului, dar nu s-au apropiat de tinerii care protestau în fața clădirii.

Pentru MedNews: Ion Zgârcu

 

 

 

Flashmob antitutun la Parlament Reviewed by on . „Aer curat și taxe mai mari la tutun!”, asta au cerut activiștii contra fumatului Aproximativ 40 de tineri îmbrăcați în tricouri albe au scandat astăzi în fața „Aer curat și taxe mai mari la tutun!”, asta au cerut activiștii contra fumatului Aproximativ 40 de tineri îmbrăcați în tricouri albe au scandat astăzi în fața Rating: 0
scroll to top