18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Prima Doamnă alături de copiii internați
Prima Doamnă alături de copiii internați

Prima Doamnă alături de copiii internați

30 mai 2014, 15:08

Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat ieri, 29 mai a.c., la o acțiune caritabilă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chișinău, informează Agenția de Presă MedNews, cu referire la un comunicat de presă al Președinției.

Margareta Timofti, însoțită de domnul Mihai Moldovanu, directorul Direcției Sănătate a Primăriei Municipiului Chișinău, a purtat discuții cu personalul medical și a vizitat Secția de internare, cea de terapie intensivă și reanimare, precum și câteva saloane, renovate recent.

Ludmila Bârcă, directorul spitalului, a informat-o pe Margareta Timofti că lucrările de reparație au fost efectuate cu sprijinul financiar al Consiliului Municipal Chișinău, iar dotarea tehnică a instituției a fost realizată prin intermediul programelor oferite de partenerii Republicii Moldova.

Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din capitală, unde sunt internați anual 4.500 de bolnavi, a fost dotat cu echipament medical modern prin intermediul proiectului Kusanone, finanțat de Japonia, și programul Repemol al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Prima Doamnă a salutat eforturile administrației instituției medicale de a îmbunătăți condițiile de spitalizare a bolnavilor și a subliniat importanța cooperării cu țările care sprijină procesul de modernizare a Republicii Moldova.

Margareta Timofti a oferit fructe și jucării celor 97 de copii internați, iar instituției medicale – detergenți, produse de igienă și lenjerie de pat.

Prima Doamnă a fost sprijinită în realizarea acestei acțiuni caritabile de Ludmila Casian, președintele Asociației Obștești „Hepavit” și membrele Clubului Internaţional al Femeilor, Natavan Makili-Aliyeva, soția ambasadorului Republicii Azerbaidjan, și Shafag Guliyeva, soția președintelui Congresului azerilor din Republica Moldova.

    MedNews

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Prima Doamnă alături de copiii internați Reviewed by on . Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat ieri, 29 mai a.c., la o acțiune caritabilă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase d Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat ieri, 29 mai a.c., la o acțiune caritabilă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase d Rating: 0
scroll to top