duminică , 1 iunie 2014

Home » Știri » Sângele înseamnă viață!
Sângele înseamnă viață!

Sângele înseamnă viață!

Tradițional, în perioada 1-14 iunie a fiecărui an, Ministerul Sănătății în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Centrele Regionale de Transfuzie a Sîngelui în parteneriat cu administraţiile publice locale, organizații de stat și obștești, instituții de învățămînt organizează decada de promovare a donării de sânge voluntare și neremunerate.

Scopul acestei acțiuni este de a sensibiliza populația privind importanța sângelui uman în tratamentul multor maladii și a donării, ca sursă esențială pentru obținerea preparatelor din sînge. Este  îndemnată pentru participare activă  toată populaţia țării. Punctele de colectare a sîngelui din țară le gasiti pe siteul www.cnts.md.

Cu acest prilej a fost lansat și un apel la adresa celor care doresc să se implice: „Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui lansează un apel către toată populaţia ţării, cătrei cei ce doresc să-și arate solidaritatea faţă de cei care au nevoie astăzi de transfuzii, în scopul consolidării efortului comun de asigurare a continuităţii asistenţei hemotransfuzionala oferită instituţiilor medico-sanitare, să doneze sânge în perioada 26 mai – 31 mai curent, punând accent pe necesitatea primordială a grupelor sanguine după cum urmează:

 

O(I)  NEGATIV  25 unități necesare

B(III)  NEGATIV  15

B(III)  POZITIV  30

AB(IV)  NEGATIV  15

Doritorii sunt aşteptaţi la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, str. Academiei 11, orele 08.00 – 15.00, pauză de masă 12.00 – 12.30 . Informaţii suplimentare la telefonul 022 73 93 81.

 

Sângele înseamnă viață! Reviewed by on . Tradițional, în perioada 1-14 iunie a fiecărui an, Ministerul Sănătății în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Centrele Regionale de Transfuzi Tradițional, în perioada 1-14 iunie a fiecărui an, Ministerul Sănătății în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Centrele Regionale de Transfuzi Rating: 0
scroll to top