22 august 2014

Acasă » Știri » Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2014 a fost aprobată!
Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2014 a fost aprobată!

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2014 a fost aprobată!

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru 2014 a fost aprobată în lectură finală cu 55 de voturi, informează MedNews. În preajma Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, majoritatea deputaților au votat Proiectul de Lege pentru creșterea cu 21%  a salariului tarifar pentru lucrătorii medicali, începând cu 1 iulie curent. În lectura a doua, Proiectul a fost completat cu articole de lege prin care este reglementată procedura de monitorizare și evaluare a majorărilor salariale.

Deși modificările Proiectului de Lege a FAOAM pentru anul 2014 are ca prioritate acoperirea financiară a 172  de proiecte investiționale ale instituțiilor medico-sanitare publice din țară, acesta va acoperi și depășirile executării fondurilor în asistența spitalicească cu 37,5 mln lei. „Odată cu trecerea la noul sistem de paltă DRG,  supraexecutarea de către spitale a cazurilor tratate nu este una cantitativă, mai degrabă e una calitativă, mă refer la executarea mai multor cazuri complexe. Asta însemnând, că instituțiile tind să presteze servicii spitalicețti calitative. Pentru acest efort trebuie să-i remunerăm”, a spus de la tribuna Parlamentului Mihail Ciocanu, viceministrul Sănătății.

Ciocanu a precizat că în acest an datorită majorărilor operate la prima de asigurare medicală a fost posibilă dezvoltarea a 300 de investigații noi, extinderea listei medicamentelor compensate cu 100% pentru maladiile rare, salvarea a 500 de pacienți prin stentare în cadrul Programului Național pentru infarct miocardic acut, majorarea numărului de transplanturi de rinichi și ficat și debutul tratamentului endovascular.

Pentru MedNews: Olesea Gurău

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2014 a fost aprobată! Reviewed by on . Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru 2014 a fost aprobată în lectură finală cu 55 de voturi, informează MedNews. În prea Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru 2014 a fost aprobată în lectură finală cu 55 de voturi, informează MedNews. În prea Rating: 0
scroll to top