29 iulie 2014

Acasă » Știri » Hepatitele virale ucid 1,5 milioane de oameni anual
Hepatitele virale ucid 1,5 milioane de oameni anual

Hepatitele virale ucid 1,5 milioane de oameni anual

Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hepatitei, informează MedNews.  Tema zilei tematice din anul acesta este „Hepatita: Ia aminte!”  și este un apel de prevenire a maladiei. În anul 2010, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat necesitatea de a marca această zi și de a informa permanent populația despre hepatitele virale, precum și despre bolile pe care acestea le cauzează.

Hepatitele virale ucid 1,5 milioane de oameni în fiecare an, la nivel mondial, ocupând locul opt în ierarhia cauzelor mortalității.

La nivel mondial, hepatitele B și C reprezintă unele dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății. Asta în timp ce există un vaccin care ne protejează împotriva infecției cu virusul hepatic B, și nu există niciun vaccin disponibil pentru hepatita C. Vestea bună e că există tratamente pentru cele două virusuri.

Hepatita B este una dintre cele mai frecvente infecții virale din lume, având o incidență de aproximativ 50-100 de ori mai mare decât HIV. OMS estimează că două miliarde de oameni au fost infectați cu virusul hepatitei B și aproximativ 350 de milioane de oameni trăiesc cu infecții cronice. Între 500.000 și 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza complicațiilor acestei boli. Hepatita B este considerată în statisticile mondiale, ca incidență, a doua boală cu transmitere sexuală. OMS recunoaște că hepatita B este una dintre bolile majore care afectează astăzi omenirea

Virusul hepatitei C este diferit de virusul hepatitei B și reprezintă una dintre cele mai importante cauze de boli hepatice cronice pe întreg mapamondul. Patru din cinci persoane dezvoltă o infecție cronică care poate provoca ciroză și cancer la ficat, după 15-30 de ani. Există aproximativ 170 de milioane de oameni infectați cronic cu virusul hepatitei C la nivel mondial. În 2000, OMS a estimat că între trei și patru milioane de persoane sunt infectate anual.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Hepatitele virale ucid 1,5 milioane de oameni anual Reviewed by on . Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hepatitei, informează MedNews.  Tema zilei tematice din anul acesta este „Hepatita: Ia aminte!”  și este un apel Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hepatitei, informează MedNews.  Tema zilei tematice din anul acesta este „Hepatita: Ia aminte!”  și este un apel Rating: 0
scroll to top