20 august 2014

Acasă » Știri » Cel puțin 17 bolnavi de Ebola au fugit
Cel puțin 17 bolnavi de Ebola au fugit

Cel puțin 17 bolnavi de Ebola au fugit

Atac asupra unui centru de izolare în Monrovia

Minim 17 bolnavi infectați cu virusul febrei hemoragice Ebola au fugit dintr-un centru de izolare situat în Monrovia, capitala Liberiei. Localul unde aceștia se aflau a fost atacat de indivizi înarmați.

“Ei au spart ușile și au jefuit imobilul. Toți pacienții au fugit”, a afirmat Rebecca Wesseh, martoră la incidentul survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează MedNews cu referință la Agenția de presă France Press. Afirmațiile femeii au fost confirmate de locuitori ai capitalei liberiene și de către secretarul general al angajaților din domeniul sănătății din Liberia, George Williams.

Din cei 29 de pacienți ai centrului de izolare, nouă au murit, 17 au fugit în timpul atacului, iar alți trei au fost luați acasă de părinții lor, împotriva recomandărilor medicilor. Până la această oră, autoritățile liberiene nu au putut localiza niciuna din cele 20 de persoane.

Martorii la acest eveniment susțin că atacatorii erau dotați cu bâte și au strigat cuvinte ostile la adresa președintei statului liberian, Ellen Johnson Sirleaf. Centrul anti-Ebola era localizat în incinta unui liceu de la periferia Monroviei.

Potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în cinci luni, epidemia de febra hemoragică provocată de virusul Ebola s-a soldat cu 1.145 morți, dintre acestea 413 în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone și patru în Nigeria, informează MedNews.

Foto: Reuters

Pentru MedNews: Christian Frisk

Cel puțin 17 bolnavi de Ebola au fugit Reviewed by on . Minim 17 bolnavi infectați cu virusul febrei hemoragice Ebola au fugit dintr-un centru de izolare situat în Monrovia, capitala Liberiei. Localul unde aceștia se Minim 17 bolnavi infectați cu virusul febrei hemoragice Ebola au fugit dintr-un centru de izolare situat în Monrovia, capitala Liberiei. Localul unde aceștia se Rating: 0
scroll to top