20 august 2014

Acasă » Știri » Premieră chirurgicală.
Premieră chirurgicală.

Premieră chirurgicală.

Fetița cu Sindromul Polonia, operată cu succes

O fetiță de un an diagnosticată la naștere cu Sindromul Polonia a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe, la Sofia, în Capitala Bulgariei. Copilul s-a născut cu malformații la nivelul sistemului osos, având patru coaste lipsă.

Astfel de cazuri sunt foarte rare, statisticile vorbind de un caz cu Sindromul Polonia, la 100 000 de nașteri. Speranța de viață a unui copil este de maximum 15 ani.

Operația a fost efectuată de către o echipă de medici din Bulgaria, la care s-a adăugat un specialist în chirurgie reconstructivă, din Germania. Fetiței i-au fost implantate patru coaste de creștere, iar evoluția sa va fi atent monitorizată. Următoarea operație este planificată la 4 ani, ulterior, medicii vor interveni pentru a înlocui coastele artificiale .

Sindromul Polonia este o malformație congenitală care se manifestă mai ales în rândul copiilor de sex masculin. Cercetările efectuate până acum nu au relevat o cauză care să favorizeze apariția sindromului .

Printre numele sonore care suferă de această disfuncționalitate se numără prezentatorul TV britanic Jeremy Beadle, care a murit în 2008 la vârsta de 67 de ani, medaliatul olimpic la box Jerome Thomas, din Franța, jucătorul american de golf Bryce Molder și campionul mondial de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, informează MedNews.

Pentru MedNews: Christian Frisk

Premieră chirurgicală. Reviewed by on . O fetiță de un an diagnosticată la naștere cu Sindromul Polonia a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe, la Sofia, în Capitala Bulgariei. Copilul s O fetiță de un an diagnosticată la naștere cu Sindromul Polonia a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe, la Sofia, în Capitala Bulgariei. Copilul s Rating: 0
scroll to top