10 august 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » Diareea la copii poate avea sfârșit letal
Diareea la copii poate avea sfârșit letal

Diareea la copii poate avea sfârșit letal

6 august 2015, 10:36

Vara  este sezonul bolilor diareice acute, iar micuții sunt cei mai afectați, avertizează medicii. Diareea este o problemă digestivă care poate fi foarte severă și poate provoca decesul. Declarația a fost făcută de doctorul în științe medicale, Ala Donos, în cadrul emisiunii „Offline MedNews”.

Medicul a enumerat principalele simptome care apar în caz de diaree: schimbarea frecvenței de scaun, a consistenței, deshidratarea organismului. „Deshidratarea organismului copilului poate fi constatată și de părinți, acasă. Ochii retrași în orbite este principalul semn al deshidratării, iar acesta este însoțit de toxicitate”, a afirmat medicul.

Diareea la copii este o problemă de sezon. Agenții patogeni duc, în primul rând, la diaree (care  se mai numește „boala mâinilor murdare”). În perioada estivală, părinții trebuie să fie atenți la alimentele pe care le consumă copiii lor. În unele cazuri, diareea este provocată de virusuri. „Diareea este periculoasă la orice vârstă, în special, la copii. Cu cât copilul este mai mic, cu atât diareea este mai periculoasă. Riscul este mare pentru că organismul este format 80% din apă. Și dacă un matur are suficiente mecanisme de a regla și compensa lichidele în momentul deshidratării, copilul nu are aceste capacități. Deshidratarea la copii se produce mai repede și capătă o formă mai gravă. În cazul micuților, diareea poate intra într-o fază ireversibilă”, a atenționat doctorița.

Medicul Ala Donos îndeamnă părinții să se adreseze imediat la medicul de familie, ori la cea mai apropiată instituție medicală atunci când la copilul cu diaree apare febra, stările de vomă și deshidratarea.

„Părinții trebuie să distingă cele cinci semne generale de pericol promovate de Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba despre: refuzul copilului să bea apă sau să sugă piept; refuzul alimentelor; apariția convulsiei; este letargic sau fără cunoștință; apare plica cutanată* ce se reface lent”, a conchis medicul.

Episoadele de diaree la copii pot dura de la 2 până la 14 zile.

*plică cutanată – cuta pielii la distanța e 1 cm din jurul ombilicului

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Diareea la copii poate avea sfârșit letal Reviewed by on . Vara  este sezonul bolilor diareice acute, iar micuții sunt cei mai afectați, avertizează medicii. Diareea este o problemă digestivă care poate fi foarte severă Vara  este sezonul bolilor diareice acute, iar micuții sunt cei mai afectați, avertizează medicii. Diareea este o problemă digestivă care poate fi foarte severă Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top