24 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » A fost raportat primul caz de super-bacterie

A fost raportat primul caz de super-bacterie

Consumul irațional de antibiotice ar putea arunca omenirea în „veacurile întunecate ale medicinei”

10 iunie 2016, 12:44

Primul caz cunoscut de infecție cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanță a fost detaliat într-un raport publicat de Ministerul Apărării al SUA. Bacteria foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani din Pennsylvania de către Centrul Medical Militar Național Walter Reed. Este vorba de prezența unei forme rare de infecție cu E. coli, rezistentă la antibiotice, chiar și la Colistin, pe care medicii îl folosesc uneori ca ultimă instanță, atunci când alte antibiotice nu dau rezultate, relatează CNN.

Nu au fost disponibile alte detalii, inclusiv în legătură cu modul în care femeia a fost infectată. Se știe doar că ea nu a călătorit în afara Statelor Unite, în ultimele cinci luni.

Departamentul de Sănătate din Pennsylvania și Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul și a găsi persoanele cu care a intrat în contact pacienta pentru a vedea dacă bacteria s-a răspândit. Se încearcă, de asemenea, identificarea altor cazuri potențiale în unitatea spitalicească pe care pacienta a vizitat-o.

Super-bacteria a mai fost identificată și la pacienți din afara Statelor Unite — în Europa, Canada și China, iar cazurile de infecții cu bacterii rezistente sunt în creștere. Un raport sugerează că acest tip de infecție poate duce la moartea a jumătate dintre pacienții infectați.

Rezistența la antibiotice a devenit o problemă tot mai mare din cauza administrării în exces al antibioticelor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că aceasta este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății la nivel mondial în prezent.

Anual, în SUA, cel puțin 2 milioane de persoane sunt infectate cu alte tipuri de bacterii împotriva cărora cele mai multe tipuri de antibiotice nu au efect, și cel puțin 23.000 de oameni mor ca urmare a acestor infecții.

Consumul irațional de antibiotice ar putea arunca omenirea în „veacurile întunecate ale medicinei”

În contextul publicării acestui caz în SUA, Marea Britanie a cerut la Tokyo în cadrul summitul G7 (celor mai industrializate state), ca țările membre lupte împotriva super-bacteriilor ucigașe.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că în prea multe cazuri, antibioticele au încetat să fie utilizate, cea ce face ca oamenii să moară de infecții simple sau boli precum tuberculoza, tetanos, sepsii și alte infecții care nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte. „Dacă nu vom acționa, vom asista la un scenariu aproape de neconceput în care antibioticele nu mai funcționează și suntem aruncați înapoi, în veacurile întunecate ale medicinei, când infecții și leziuni ce pot fi tratate vor ucide din nou. Pur și simplu nu se poate permite să se întâmple acest lucru și vreau să văd un răspuns global mai coerent și mai puternic”.

Potrivit The Guardian, Cameron a promis că Marea Britanie va conduce în efortul global pentru dezvoltarea de noi medicamente.

MedNews Sursa: AGERPRES

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
A fost raportat primul caz de super-bacterie Reviewed by on . Primul caz cunoscut de infecție cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanță a fost detaliat într-un raport publicat de Minister Primul caz cunoscut de infecție cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanță a fost detaliat într-un raport publicat de Minister Rating: 0
scroll to top