16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Reportaje » Reportaj foto// Emoții copleșitoare și surprize ingenioase la Jurământul de medic al Promoției 2016
Reportaj foto// Emoții copleșitoare și surprize ingenioase la Jurământul de medic al Promoției 2016

Reportaj foto// Emoții copleșitoare și surprize ingenioase la Jurământul de medic al Promoției 2016

17 iunie 2016, 23:23

Sala Palatului Național „Nicolae Sulac” a abundat în emoții copleșitoare și surprize ingenioase ale celor 688 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”,  la ceremonia de depunere a Jurământul de medic și farmacist. Evenimentul solemn din 17 iulie 2016, așteptat de șase ani de studii asidui cum numai la medicină poate fi, i-a adus pe tinerii medici în fața Comunității medicale pentru a jura fidelitate și credință profesiunii și marii familii a medicilor și farmaciștilor.

Rectorul Ion Ababii a fost cel care a deschis ceremonia. „Să nu uitaţi nicicând că faceți parte din familia Universității, care poartă numele marelui Nicolae Testemițanu, iar uşile Alma Mater vor rămâne întotdeauna deschise pentru  Dumneavoastră”. Academicianul Ion Ababii a îndemnat absolvenții să devină promotori ai frumoaselor tradiții universitare și a mai subliniat că, odată cu rostirea Jurământului, tinerii fac pasul decisiv spre cariera profesională de medic și farmacist.

„Bucuria de a salva vieți și de a alina durerea ne deosebește de specialiștii din alte domenii. Prin acest legământ ne asumăm datoria de a sta de veghe la sănătatea pacienţilor, indiferent de naţionalitate, confesiune, origine etnică, apartenenţă politică și statut social”.

Cu un mesaj de felicitare a venit și ministra Sănătății, Ruxanda Glavan. „Astăzi, deveniți oficial – medici și farmaciști! Drumul continuă. Calea spre performanță nu este deloc ușoară, însă vă asigur – cu cât mai dificilă este, cu atât mai dulci sunt clipele de izbândă și succes”. Șefa autorității de politici în sănătate i-a asigurat pe absolvenți de susținere și i-a îndemnat să vină cu idei pentru a contribui la dezvoltarea sistemului național de sănătate.

Absolvenții celor patru specialităţi: Medicină generală, Sănătate publică, Stomatologie și Farmacie, au adus mulţumiri administrației Universității, profesorilor, colegilor, părinţilor, celor care au crezut în ei şi i-au susţinut pe tot parcursul anilor de studii.

„Astăzi este abia începutul unui nou capitol din cartea vieţii noastre. Dacă avem un scop, trebuie să-l atingem, chiar și prin greutăţi. Le doresc colegilor mei realizarea celor mai îndrăzneţe visuri şi un viitor plin de descoperiri! Le promitem profesorilor noștri că vom demonstra prin succesele şi realizările noaste de viitor puterea cunoştinţelor obținute la Alma Mater”, a spus absolventa Facultăţii de Medicină nr. 1,Tatiana Malcov.

Tinerii medici nu au lăsat să treacă evenimentul fără să-și pună creativitatea și ingeniozitatea în valoare. Deoarece unul dintre colegii lor este încadrat în învățământul din Germania și nu a putut fi prezent la ceremonie, prietenii acestuia i-au adus macheta în mărime naturală și au imortalizat momentele emoționante în poze.

La finalul evenimentului festiv, conducerea Universității i-a surprins pe tinereii medici și farmaciști, aducându-i în scenă pe legendarii Catharsis care au interpretat împreună cu publicul piesele „Bucurați-vă prieteni” și „Mi-e dor”.

MedNews Sursa: USMF „Nicolae Testemițanu”

 

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Reportaj foto// Emoții copleșitoare și surprize ingenioase la Jurământul de medic al Promoției 2016 Reviewed by on . Sala Palatului Național „Nicolae Sulac” a abundat în emoții copleșitoare și surprize ingenioase ale celor 688 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină Sala Palatului Național „Nicolae Sulac” a abundat în emoții copleșitoare și surprize ingenioase ale celor 688 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină Rating: 0
scroll to top