18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Antrax în Moldova?
Antrax în Moldova?

Antrax în Moldova?

4 septembrie 2014, 12:57

Caz suspect de antrax în sudul Moldovei. Cinci bărbați din raionul Cahul sunt suspectați de îmbolnăvire cu antrax uman, formă cutanată, informează MedNews cu referire laCentrul Național de Sănătate Publică (CNSP).

Bărbații suspecți de antrax au participat la sacrificarea unui vițel la o fermă privată din satul Vadul lui Isac, s-a depistat în cadrul anchetării epidemiologice a Centrului de Sănătate Publică (CSP) Cahul. Pe 31 august, unul dintre bărbați, în vârstă de 47 de ani a fost internat la spitalul raional Cahul cu diagnoza furunculoză. Ieri medicii au suspectat o formă cutanată de antrax.

O echipă de specialişti a CSP Cahul împreună cu Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor au demarat cercetarea epidemiologo-epizootologică. În rezultat, au fost depistate şi spitalizate celelalte patru persoane cu erupţii cutanate, care la fel au avut contact cu animale suspecte. Toți pacienții suspecți au fost consultați de medicul infecţionist de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) ”Toma Ciorbă”. În rezultatul examinării medicale, s-a decis evacuarea şi spitalizarea bărbaților suspecți de antrax la SCBI „Toma Ciorbă” pentru supraveghere medicală şi tratament profilactic. Probele prelevate au fost transmise pentru investigaţii în laboratoarele Centrului Naţional de Sănătate Publică.

Pentru examinarea detaliată a circumstanţelor apariţiei acestui caz şi organizarea măsurilor de prevenire a riscului epidemiologic, astăzi la Cahul a fost delegată o echipă de specialişti din cadrul CNSP şi SCBI „Toma Ciorbă”.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Antrax în Moldova? Reviewed by on . Caz suspect de antrax în sudul Moldovei. Cinci bărbați din raionul Cahul sunt suspectați de îmbolnăvire cu antrax uman, formă cutanată, informează MedNews cu re Caz suspect de antrax în sudul Moldovei. Cinci bărbați din raionul Cahul sunt suspectați de îmbolnăvire cu antrax uman, formă cutanată, informează MedNews cu re Rating: 0
scroll to top