30 aprilie 2016

Acasă » Știri » Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii
Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii

Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii

15 iunie 2015, 12:16

Temperaturile caniculare pot afecta grav sănătatea. Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii, mai întâi pe umeri și nas, după care pe tot corpul. Din cauza insolației, oamenii suferă de febră, amețeli, frisoane și dureri de cap. Canicula din ultimele zile, care se menține și astăzi, afectează cel mai mult copiii de până la 15 ani, vârstnicii și persoanele cardiace. Pentru astăzi Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat până la 35-36 grade Celsius în întreaga țară.

În zilele în care mercurul în termometre depășește 30°C, medicii le recomandă părinților să nu-și expună deloc la soare micuții mai mici de un an. Din cauza temperaturilor excesiv de înalte se intensifică bătăile de inimă, apare greața și, în cazuri grave, pierderea cunoștinței.

Persoanele afectate de caniculă trebuie să se adreseze imediat medicului. La primele simptome, persoana afectată de insolație trebuie să fie culcată la umbră, să i se înlăture toate hainele prea strâmte, cravata pentru a elibera căile respiratorii. De asemenea, sunt binevenite compresele reci la cap, ceafă și pe abdomen. Nu sunt recomandate băile cu apă foarte rece sau administrarea medicamentelor antipiretice fără a consulta un medic înainte.

Medicii recomandă, de asemenea, să se evite expunerea la soare între orele 11.00 – 18.00, să fie acoperit capul cu pălărie, să fie purtate haine lejere, din țesături naturale de culori deschise. Fiecare persoană trebuie să consume zilnic cel puțin doi litri de apă, mai ales în zilele caniculare. Roșiile și castraveții sunt legume necesare în această perioadă deoarece conțin o cantitate mare de apă.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în India canicula face ravagii. În această țară asiatică au decedat anul acesta mai mult de 2000 persoane din cauza temperaturilor înalte.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii Reviewed by on . Temperaturile caniculare pot afecta grav sănătatea. Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii, mai întâi pe umeri și nas, după care pe tot cor Temperaturile caniculare pot afecta grav sănătatea. Expunerile îndelungate la soare provoacă leziuni ale pielii, mai întâi pe umeri și nas, după care pe tot cor Rating: 0
scroll to top