18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Guvernul a fost învestit. Noul ministru al Sănătății este Mircea Buga
Guvernul a fost învestit. Noul ministru al Sănătății este Mircea Buga

Guvernul a fost învestit. Noul ministru al Sănătății este Mircea Buga

18 februarie 2015, 18:04

Astăzi, Parlamentul a investit prin vot deschis Guvernul cu 60 voturi. În Cabinetul de Miniștri condus de premierul investit, Chiril Gaburici, ministru al Sănătății este Mircea Buga.

Astfel, actualul director general al CNAM l-a înlocuit în scaunul de ministru al Sănătății pe Andrei Usatîi. Într-o declarație făcută în exclusivitate pentru MedNews, Mircea Buga a spus că se va concentra asupra continuării reformelor din sistemul medical: „Este foarte important să continuăm şi să definitivăm reformele din sistem, astfel încât pacienții și lucrătorii medicali să simtă efectele acestor reforme. Pentru o schimbare calitativă, vom implica participativ, la toate acțiunile pe care trebuie sa le întreprindem acum, întreaga societate și în primul rând comunitatea medicală. Avem puțin timp, de aceea va fi nevoie de mobilizare maximă în cadrul Ministerului Sănătății, precum și în cadrul tuturor instituțiilor subordonate, va trebui să acționăm profesionist și pro-activ ca să oferim acces la servicii de sănătate publică, medicale şi farmaceutice de calitate”, a spus Buga.

În ceea ce privește soluționarea crizei medicamentelor atestată în ultimul timp în spitale, el a spus că „urmează să fie pregătit un pachet de măsuri urgente, în sensul responsabilizării managerilor de instituții medicale publice, a furnizorilor, dar și structurilor de achiziție a medicamentelor și dispozitivelor medicale”.

În discursul ținut în Parlament, noul premier, Chiril Gaburici, a declarat că este pentru un Guvern deschis și pro-european. „Îndemn societatea civilă să monitorizeze activitatea Guvernului și să dea soluții. Voi asigura continuitatea proceselor de reformare și a cursului european. Funcția de prim-ministru nu e doar o onoare, ci și o responsabilitate, iar de acțiunile mele și ale echipei mele va depinde viitorul țării”, a spus Gaburici în timpul prezentării Programului de acțiuni al Executivului.

Mircea Buga este director general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină din anul 2009. Anterior (din 2007 până în 2009) el a fost ministru adjunt al Sănătății. Este licențiat în medicină (Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, România); licențiat în drept (USM); magistru în economie în sănătate  (University of York, Marea Britanie), are studii postuniversitare în studii de business (Grenoble Graduate School of Business, France-Chișinău Campus); este doctor în medicină (Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chișinău).

Felicia Nedzelschi, Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Guvernul a fost învestit. Noul ministru al Sănătății este Mircea Buga Reviewed by on . Astăzi, Parlamentul a investit prin vot deschis Guvernul cu 60 voturi. În Cabinetul de Miniștri condus de premierul investit, Chiril Gaburici, ministru al Sănăt Astăzi, Parlamentul a investit prin vot deschis Guvernul cu 60 voturi. În Cabinetul de Miniștri condus de premierul investit, Chiril Gaburici, ministru al Sănăt Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top