18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Medicamentele antihipertensive vor fi compensate în proporție mai mare
Medicamentele antihipertensive vor fi compensate în proporție mai mare

Medicamentele antihipertensive vor fi compensate în proporție mai mare

31 martie 2015, 16:02

Principalele trei categorii de medicamente pentru tensiunea arterială vor fi compensate în măsură mai mare de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății își propune să revizuiască rata medie de rambursare.

Astfel, rata medie de rambursare a medicamentelor antihipertensive generice, de primă line, ar trebui să se majoreze de la 50% la 70%. Responsabile de această majorare sunt Direcția medicamente și dispozitive medicale, Direcția asistență medicală primară și Direcția buget, finanțe și asigurări din cadrul Ministerului Sănătății.

Tot anul acesta va fi elaborat proiectul hotărârii de Guvern privind materiile colorante care pot fi adăugate în produsele medicamentoase și va fi îmbunătățit mecanismul de avizare și înregistrare a prețului de producător al preparatelor. În plus, autoritățile își propun să creeze un cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman.

Totodată, va fi modificată și completată Legea cu privire la circulația substanțelor narcotice și psihotrope.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medicamentele antihipertensive vor fi compensate în proporție mai mare Reviewed by on . Principalele trei categorii de medicamente pentru tensiunea arterială vor fi compensate în măsură mai mare de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Până Principalele trei categorii de medicamente pentru tensiunea arterială vor fi compensate în măsură mai mare de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Până Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top