20 mai 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Prevenirea cancerului se va discuta la MoldMedizin&MoldDent 2017
Prevenirea cancerului se va discuta la MoldMedizin&MoldDent 2017

Prevenirea cancerului se va discuta la MoldMedizin&MoldDent 2017

13 septembrie 2017, 10:01

Circa trei sute de oncologi, hematologi și medici de familie din raioane și capitală sunt așteptați la cea mai mare Conferință științifico-practică dedicată Programului Național de control al cancerului și Imunogeneticii din cadrul expoziției MoldMedizin&MoldDent 2017. Participanții vor fi familiarizați cu rezultatele obținute în profilaxia, diagnosticarea și tratamentul bolilor oncologice prevăzute în documentul național de control al maladiei.

„Scopul Conferinței cu genericul „Activități comune în cadrul Programului Național de control al cancerului în Republica Moldova“ este să sensibilizăm o dată în plus comunitatea medicală și opinia publică despre rolul covârșitor al metodelor de prevenție în reușita tratamentului celei mai perfide maladii, care este cancerul”, spune Dr. Victor Eftodii, președintele Societății științifico-practice a Oncologilor din Moldova.

În Republica Moldova cancerul este a doua cauză de deces a oamenilor după bolile aparatului circulator. Caracteristice ţării noastre sunt depistarea tumorală tardivă în circa jumătate de cazuri, concentrarea serviciilor de tratament specializat în municipiul Chişinău, accesul limitat la serviciile complexe de tratament, inclusiv paliative și prezenţa înaltă a factorilor de risc, se menționează în documentul de control al cancerului ce va fi analizat în cadrul conferinței.

Potrivit documentului până în anul 2025 societatea moldovenească are sarcina să reducă mortalitatea prin cancer cu 7%. „Vom putea atinge acest rezultat împreună – nu doar medicii, dar și pacienții. Dincolo de toate problemele medicale, ne confruntăm zi de zi cu factorii de risc  – consumul de alcool și tutun, alimentaţia nesănătoasă, activitatea fizică limitată – de care oamenii trebuie să fie conștienți și responsabili pentru a preveni cancerul” , susține  Dr. Victor Eftodii.

Conferința științifico-practică va avea loc pe 15 septembrie, între orele  09:00 – 17:00. Medici care vor participa la eveniment vor obține 15 puncte de credite pentru educație medicală continuă, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în ordinul Nr. 669 din 22.08.2017 „Cu privire la organizarea Expoziției Internaționale Specializate MoldMedizin&MoldDent”.

Conferința este organizata de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic și Societatea științifico-practică a oncologilor din Moldova.

MedNews

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Prevenirea cancerului se va discuta la MoldMedizin&MoldDent 2017 Reviewed by on . Circa trei sute de oncologi, hematologi și medici de familie din raioane și capitală sunt așteptați la cea mai mare Conferință științifico-practică dedicată Pro Circa trei sute de oncologi, hematologi și medici de familie din raioane și capitală sunt așteptați la cea mai mare Conferință științifico-practică dedicată Pro Rating: 0
scroll to top