3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Protest la Spitalul de Urgență. Infirmierele nu și-au primit salariul. Ce spune Inspecția Muncii?
Protest la Spitalul de Urgență. Infirmierele nu și-au primit salariul. Ce spune Inspecția Muncii?

Protest la Spitalul de Urgență. Infirmierele nu și-au primit salariul. Ce spune Inspecția Muncii?

12 martie 2015, 14:33

Infirmierele au protestat joi în fața Spitalului de Urgenţă din Chișinău. Femeile spun că nu au primit salariile pentru luna februarie de la firma de curățenie pentru care lucrează. Acestea vor să fie angajate din nou la spital, unde lucrau înainte ca serviciul de curățenie să fie separat de instituția spitalicească, în 2014.

Infirmierele spun că nu este prima oară când nu le sunt achitate salariile la timp. Situaţii similare au mai fost anul trecut, când nu şi-au primit banii timp de mai multe luni. „Infirmierele au cerut să revină în funcțiile deținute la Spitalul de Urgență. Acum, însă, serviciul de curățenie este separat de spital. Unii angajați nu au ridicat salariile pentru luna februarie. Ele totuși sunt infirmiere care lucrează la noi, așa că atunci când a apărut problema, noi am ținut să ne întâlnim cu patronul firmei și să clarificăm situația”, a comunicat pentru MedNews managerul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu.

Specialiștii de la Inspecția Muncii spun că femeile au tot dreptul să acționeze în judecată firma care nu le plătește lefurile, însă nu se pot reangaja la spital. „Dacă firma a încheiat contract cu spitalul și persoanele au fost transferate de la instituția medicală la compania câștigătoare, atunci totul este legal și femeile nu se pot reangaja la spital. Ele însă se pot adresa la Inspectoratul de Stat al Muncii, unde, la solicitarea lor, firma va fi verificată. Dacă compania nu va respecta aceste obligații, ea va fi trasă la răspundere. Totodată, femeile pot acționa în judecată firma de curățenie și să o oblige să achite atât salariul, cât și paguba morală”, a explicat pentru MedNews inspectorul de stat al muncii, Vasile Deseatnicov.

Salariul infirmierelor este aproximativ 3400 de lei.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Protest la Spitalul de Urgență. Infirmierele nu și-au primit salariul. Ce spune Inspecția Muncii? Reviewed by on . Infirmierele au protestat joi în fața Spitalului de Urgenţă din Chișinău. Femeile spun că nu au primit salariile pentru luna februarie de la firma de curățenie Infirmierele au protestat joi în fața Spitalului de Urgenţă din Chișinău. Femeile spun că nu au primit salariile pentru luna februarie de la firma de curățenie Rating: 0
scroll to top