3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » STUDIU: Homeopatia nu are efect în tratarea maladiilor
STUDIU: Homeopatia nu are efect în tratarea maladiilor

STUDIU: Homeopatia nu are efect în tratarea maladiilor

13 martie 2015, 12:40

Oamenii care aleg tratamentele homeopatice îşi pun sănătatea în pericol dacă resping sau amână tratamentele medicale, se arată într-un studiu elaborat de o organizaţie de cercetare medicală din Australia. Aceasta a ajuns la concluzia că homeopatia este inutilă.

De asemenea, „National Health and Medical Research Council” (NHMRC), cea mai importantă organizaţie de cercetare medicală din Australia, a ajuns la concluzia că homeopatia este inutilă în tratarea oricărei probleme de sănătate după analizarea aprofundată a mai multor studii existente pe această temă.

Homeopaţii cred că substanţele toxice pentru organism pot, în doze extrem de mici, să trateze persoanele care nu se simt bine.

Diluând aceste substanţe în apă sau alcool, amestecul rezultat reţine o „amintire” a substanţei originale, care declanşează un răspuns de vindecare din partea organismului, susţin homeopaţii.

Deşi unele studii au ajuns la concluzia că homeopatia este eficientă, calitatea acelora era slabă, cercetările având probleme serioase de concepţie, iar numărul participanţilor era insuficient pentru a susţine ideea că homeopatia funcţionează mai bine decât o pastilă cu zahăr.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU: Homeopatia nu are efect în tratarea maladiilor Reviewed by on . Oamenii care aleg tratamentele homeopatice îşi pun sănătatea în pericol dacă resping sau amână tratamentele medicale, se arată într-un studiu elaborat de o orga Oamenii care aleg tratamentele homeopatice îşi pun sănătatea în pericol dacă resping sau amână tratamentele medicale, se arată într-un studiu elaborat de o orga Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top