20 august 2014

Acasă » Știri » Adunarea generală a OMS a atins un număr record de rezoluții
Adunarea generală a OMS a atins un număr record de rezoluții

Adunarea generală a OMS a atins un număr record de rezoluții

Cea de-a 67-a ediție a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății, din al cărei comitet de conducere face parte și ministrul Sănătății din R. Moldova, Andrei Usatîi, s-a încheiat în weekend, la Geneva, după ce a adoptat mai mult de 20 de rezoluții referitoare la probleme de sănătate publică de interes global.

„A fost o reuniune intensă, cu un număr record de teme pe ordinea de zi, atât documente cât și rezoluții, și aproape 3500 de delegați înregistrați”, a declarat Dr. Margaret Chan, directorul general al OMS. „Acest lucru reflectă creșterea numărului și complexității problemelor de sănătate, dar și interesul de a le soluționa”, a mai adăugat oficialul OMS.

Printre cele mai importante teme pe marginea cărora Organizația a adoptat rezoluții au fost: rezistența la medicamente antimicrobiene, combaterea violenței la nivel global (în special la adresa femeilor și fetelor), accesul la medicină al populației, susținerea tehnologică pentru accesul global la sănătate, sănătatea nou-născuților etc.

MedNews

 

 

Adunarea generală a OMS a atins un număr record de rezoluții Reviewed by on . Cea de-a 67-a ediție a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății, din al cărei comitet de conducere face parte și ministrul Sănătății din R. Moldova Cea de-a 67-a ediție a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății, din al cărei comitet de conducere face parte și ministrul Sănătății din R. Moldova Rating: 0
scroll to top