18 iunie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » (VIDEO) Aspecte moderne în obstetrică și ginecologie

(VIDEO) Aspecte moderne în obstetrică și ginecologie

7 noiembrie 2014, 17:43

Cele mai recente noutăți din domeniul obstetricii și ginecologiei au fost prezentate în cadrul Conferinței științifico-practice internaționale „Aspecte moderne în Obstetrică și Ginecologie” organizată de Spitalul Internațional Medpark. La eveniment au fost prezenți aproape 200 de medici din întreaga țară.

„Ne-am propus de la bun început să ne implicăm activ în popularizarea cunoștințelor medicale printre lucrătorii medicali, în special, printre doctori și desfășurăm anual aproximativ 5-6 evenimente mari pentru societățile de profil la care invităm toți specialiștii din domeniu de la instituțiile medicale din țară”, a menționat directorul medical al spitalului Medpark, Olga Șchiopu.

Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, Nicolae Suciu, a punctat importanța domeniului ginecologic.

„Specialitatea noastră, comparativ cu alte specialități, îngrijește un binom – mamă și făt. De aceea, zicem noi, importanța nu numai socială, oricum am aborda-o, e dublă și responsabilitatea la fel”.

Invitații din România au prezentat câteva teme actuale din domeniul ginecologic. Medicii au făcut un schimb de informații privitor la Sindromul HELPP, amniocenteza și testul de screening NIPT în perioada de sarcină, la fel, despre tratamentul chirurgical al neoplasmului de col uterin.

„Aș vrea să vă propun o temă ginecologică, în speță, în chirurgia ultraradicală pelvină. Problema cancerului de col uterin rămâne o realitate și când spun invaziv, mă refer la invazie locoregională în vezica urinară și rect. În ciuda tuturor mijloacelor de prevenție, și chiar în cele mai evoluate și organizate societăți, aceste paciente rămân o realitate. Se pune întrebarea: ce facem cu ele? Într-o situație perdantă oricum ar fi, fie că le operezi, fie că le radiotratezi, fie că le chiomiotratezi, fie că nu le faci nimic, pentru că și aceasta este o opțiune”, a menționat Nicolae Bacalbașa, doctor, Universitatea de Midicină și Farmacie „Carol Davila”.

Prezenți la eveniment, medicii s-au arătat interesați de temele propuse pentru discuție și au participat activ adresând întrebări.

„Este binevenită conferința pentru că rapoartele sunt foarte bine pregătite. Pentru noi este interesant ce gândesc colegii de peste Prut. Noi avem standardele, protocoalele noastre, dar oricum este foarte interesant”, a spus Nadejda Erhan, medic obstetrician-ginecolog la Institutul Mamei și Copilului.

„Așa evenimente în țara noastră sunt foarte binevenite. Acest lucru ne permite să ne împărtășim experiența cu colegii noștri de peste hotare, din România. Discutăm teme utile atât din punct de vedere teoretic, cât și practic”, a menționat Vasile Rotaru, șeful Centrului perinatologic din Cahul.

În cadrul conferinței, gazdele Conferinței științifico-practice internaționale au vorbit despre radiologia intervențională în patologia ginecologică acută și cronică și au prezentat un caz clinic vasa previa – patologie asociată cu indice de morbiditate și mortalitate fetală înaltă de până la 90% din cazuri .

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
(VIDEO) Aspecte moderne în obstetrică și ginecologie Reviewed by on . Cele mai recente noutăți din domeniul obstetricii și ginecologiei au fost prezentate în cadrul Conferinței științifico-practice internaționale „Aspecte moderne Cele mai recente noutăți din domeniul obstetricii și ginecologiei au fost prezentate în cadrul Conferinței științifico-practice internaționale „Aspecte moderne Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top