5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Reportaje » Reportaj foto//Primii absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” care au rostit jurământul de medic în engleză
Reportaj foto//Primii absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” care au rostit jurământul de medic în engleză

Reportaj foto//Primii absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” care au rostit jurământul de medic în engleză

15 iunie 2016, 22:17

Ceremonia de încheiere a ciclului universitar, organizată în premieră în limba engleză pentru absolvenții cu cetățenie străină ai USMF „Nicolae Testemițanu”, a fost o mare de emoții, mulțumire, omagiu și recunoștință adusă profesorilor de la Alma Mater. Cei 224 de absolvenți internaționali din promoția 2016 ai Universității au rostit cu mândrie jurământul lui Hippocate și au intrat cu drept deplin în Comunitatea medicală. Evenimentul festiv s-a desfășurat la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și a întrunit familiile, prietenii, colegii, corpul didactic și profesoral, administrația USMF „Nicolae Testemițanu” și reprezentanții Guvernului Republicii Moldova.

„Sunteți minunați și sunt mândru de voi! Cariera pe care ați ales-o în medicină, stomatologie, farmacie – reprezintă domenii captivante!”, i-a încurajat în drumul lor profesional Mihail Gavriliuc, prorectorul pentru relații internaționale.

„Rostind jurământul lui Hippocrate ați intrați în familia comunității medicale și vă asumați responsabilitatea respectării principiilor eticii profesionale și morale. Medicina nu este o profesie oarecare, ea este o chemare, vocație și o artă sacră”, a spus în cuvântul său de felicitare Liliana Iașan, ministra adjunct a sănătății.

„Acum 6 ani am venit la această Universitate ca niște străini, iar astăzi plecăm ca membri ai familiei!”, a declarat  Mansour Ahmad unul dine cei mai buni studenți din promoția 2016.

„Peste ani vom uita stresul de la examene, diminețile matinale și nopțile târzii, dar nu vom uita niciodată profesorii noștri pentru bunăvoința, ghidarea și exemplul pe care ni l-au dat zi de zi”, a menționat Barbara Jowana, cea mai bună studentă a promoției 2016.

„Am venit în Moldova din diferite părți ale lumii, eram diferiți, iar Moldova ne-a oferit ocazia să devenim egali – indiferent de naționalitate, religie sau statut social”, a menționat o absolventă, exprimându-și recunoștința și aducând mulțumiri corpului profesoral-didactic al Universității și, în special, rectorului Ion Ababii, pentru munca titanică depusă în formarea lor ca medici specialiști și suportul oferit pe parcursul anilor de studii.

„Susțineți, tratați și instruiți pacienții și comunitatea Dumneavoastră!”, i-a îndemnat Mircea Bețiu, decanul Facultății de Medicină nr. 2.

Pentru absolvenții internaționali astăzi a răsunat ultimul sunet de clopoțel și, tradițional, aceștia au înmânat studenților din anul I flacăra cunoștințelor, ultimii luându-și angajamentul să o păstreze cu sfințenie și devotament. Tinerii medici și-au felicitat profesorii au depus flori la bustul lui Nicolae Testemițanu din curtea Blocului didactic central.

MedNews Sursa: USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Reportaj foto//Primii absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” care au rostit jurământul de medic în engleză Reviewed by on . Ceremonia de încheiere a ciclului universitar, organizată în premieră în limba engleză pentru absolvenții cu cetățenie străină ai USMF „Nicolae Testemițanu”, a Ceremonia de încheiere a ciclului universitar, organizată în premieră în limba engleză pentru absolvenții cu cetățenie străină ai USMF „Nicolae Testemițanu”, a Rating: 0
scroll to top