5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Rusia pregătește sute de voluntari pentru faza a doua de testare a vaccinului anti-Ebola
Rusia pregătește sute de voluntari pentru faza a doua de testare a vaccinului anti-Ebola

Rusia pregătește sute de voluntari pentru faza a doua de testare a vaccinului anti-Ebola

15 iunie 2016, 16:48

În aceeași zi în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat încheierea epidemiei de Ebola în Africa, Rusia a declarat că pregătește sute de voluntari pentru testarea vaccinului său anti-Ebola.

Pe 9 iulie, Federația Rusă a anunțat că este gata să înceapă etapa a doua a studiilor clinice pentru testarea propriului vaccin împotriva Ebola, informează RIA Novosti. Șefa Rospotrebnadzor-ului, autoritatea federală de protecție a consumatorului, Anna Popova a declarat presei rusești că testarea va începe îndată ce se va obținere permisiunea din partea Ministerului Sănătății.

„Îi pregătim pe voluntarii noștri pentru a crea o echipă de cercetare, e vorba de câteva sute de persoane,  astfel ca în momentul eliberării permisului de la Ministerul Sănătății, aceștia să fie gata să înceapă imediat faza a doua a studiului.”

La sfârșitul lunii mai, testele primei faze de cercetare clinică de la Centrul Novosibirsk de Virusologie și Biotehnologie „Vector” la care au participat 60 de voluntari au confirmat eficiența vaccinului rusesc împotriva Ebola.

Directorul general al Centrului „Vector”, Valery Mikheyev, a confirmat presei că prima fază a studiilor clinice a vaccinului rusesc împotriva virusului Ebola a trecut cu succes, rezultatele fiind raportate Ministerului Sănătății din Rusia, iar oamenii de știință așteaptă cât mai curând  faza a doua de testare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat săptămâna trecută încheierea epidemiei de Ebola în Africa, la circa doi ani și jumătate de când a izbucnit în vestul continentului, odată ce Liberia, ultima țară afectată de Ebola a fost declarată liberă de virus.

MedNews Sursa: RIA Novosti

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Rusia pregătește sute de voluntari pentru faza a doua de testare a vaccinului anti-Ebola Reviewed by on . În aceeași zi în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat încheierea epidemiei de Ebola în Africa, Rusia a declarat că pregătește sute de voluntari În aceeași zi în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat încheierea epidemiei de Ebola în Africa, Rusia a declarat că pregătește sute de voluntari Rating: 0
scroll to top