3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Caz confirmat de antrax la Telenești
Caz confirmat de antrax la Telenești

Caz confirmat de antrax la Telenești

21 august 2015, 14:22

 

Un bărbat de 40 de ani din raionul Telenești s-a îmbolnăvit de antrax după ce a sacrificat o capră. Bărbatul este cioban și nu a consultat medicul veterinar înainte de a tăia animalul, anunță Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP).

Ciobanul a fost internat acum câteva zile în spitalul raional Sângerei de antrax, formă cutanată, susțin medicii. Bolnavul avea slăbiciune generală, febră de până la 380C, ulcere pe degete şi inflamaţie a braţului şi antebraţului mâinii drepte.

În aceeaşi zi a fost organizată şi efectuată ancheta epidemiologică de  depistare a posibilului focar de antrax. Bărbatul s-a adresat pentru asistenţă medicală pe 17 august, iar ulterior a fost transferat, pentru continuarea tratamentului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală.

Diagnosticul de antrax a fost confirmat de laboratorul Centrului Național de Sănătate Publică. Starea pacientului este de gravitate medie şi urmează cursul deplin de tratament.

La ora actuală, specialiştii Centrului de Sănătate Teleneşti, întreprind o serie de măsuri de combatere şi profilaxie a antraxului.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Caz confirmat de antrax la Telenești Reviewed by on . Un bărbat de 40 de ani din raionul Telenești s-a îmbolnăvit de antrax după ce a sacrificat o capră. Bărbatul este cioban și nu a consultat medicul veterinar îna Un bărbat de 40 de ani din raionul Telenești s-a îmbolnăvit de antrax după ce a sacrificat o capră. Bărbatul este cioban și nu a consultat medicul veterinar îna Rating: 0

 

La aceeasi tema

scroll to top