11 noiembrie 2014

Acasă » Știri » Centrul de Sănătate Publică Chișinău – 70 de ani de activitate
Centrul de Sănătate Publică Chișinău – 70 de ani de activitate

Centrul de Sănătate Publică Chișinău – 70 de ani de activitate

22 octombrie 2014, 17:23

Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a sărbătorit astăzi jubileul de 70 de ani de la fondare. La eveniment au participat numeroși oaspeți din partea Guvernului, Ministerului Sănătății, Instituțiilor medico-sanitare, reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF), angajații și colaboratorii CSP.

Cei mai buni specialiști din carul CSP au primit diplome din partea Guvernului, Ministerului Sănătății și Centrului de Sănătate Publică.

„70 de ani este o vârstă onorabilă pentru o instituție, este o virtute la baza căreia este sănătatea”, a spus Sergiu Palihovici, secretar general adjunct al Guvernului.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, prezent la eveniment, a venit cu mulțumiri și recomandări față de colectivul Centrului de Sănătate Publică. „Sunt singur că dumneavoastră, prin devotamentul și atitudinea pe care o manifestați, faceți față rigorilor și schimbărilor care urmează să fie implementate în sistemul de sănătate”.

„A crescut nivelul de profesionalism al colaboratorilor Centrului de Sănătate Publică și nivelul de colaborare pe care îl are cu Sindicatul Sănătatea. În ultimii ani s-a observat pe larg implementarea standardelor europene în sănătatea publică și acest lucru este foarte important, a menționat Victor Benu, președintele Sindicatului Sănătatea.

În caliate de coordonator al Centrului de Sănătate Publică, viceministrul sănătății, Svetlana Cotelea, a subliniat că rolul de supraveghere a sănătății publice este unul esențial și rămâne neschimbat pe parcursul timpului. ”Avem un scop nobil, nu doar să menținem sănătatea, dar și să protejăm mediul în așa fel ca să avem o populație sănătoasă. Beneficiarul final este cetățeanul și astăzi putem să-i oferim servicii mai calitative, mai sigure”, a continuat viceministrul.

Totodată, vicedirector la CNSP, Ion Băhnărel și-a exprimat așteptările pe care le are față de guvernare. „E bine când suntem lăudați și apreciați, dar am vrea nu numai vorbe, dar și fapte. Am așteptat din partea guvernării să vină cu majorare de salariu, dacă suntem atât de importanți”, a menționat Ion Băhnărel, vicedirector la CNSP.

Cu mesaj de felicitare a venit și vicerectorul USMF, Oleg Lozan. „Centrul de Sănătate Publică este o instituție cu valori deosebite, un serviciu care este greu de apreciat la justa lui valoare. Totodată, rolul acestei instituții este în continuă creștere.”

În cadrul Centrului de Sănătate a municipiului Chișinău activează 400 de colaboratori. Este constituit din trei direcții: Direcţia managementul serviciilor în sănătate publică, promovarea sănătăţii şi supravegherea bolilor nontransmisibile, Direcţia controlul maladiilor transmisibile, Direcţia protecţia sănătăţii şi supraveghere sanitară și Centrul încercărilor de laborator.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Centrul de Sănătate Publică Chișinău – 70 de ani de activitate Reviewed by on . Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a sărbătorit astăzi jubileul de 70 de ani de la fondare. La eveniment au participat numeroși oaspeți d Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a sărbătorit astăzi jubileul de 70 de ani de la fondare. La eveniment au participat numeroși oaspeți d Rating: 0
scroll to top