16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Medicamentul minune care tratează DEFINITIV Hepatita C, va fi disponibil în farmacii.
Medicamentul minune care tratează DEFINITIV Hepatita C, va fi disponibil în farmacii.

Medicamentul minune care tratează DEFINITIV Hepatita C, va fi disponibil în farmacii.

13 octombrie 2014, 11:59

În scurt timp pe piața farmaceutică va apărea medicamentul Harvoni, un comprimat care, administrat zilnic, timp de 12 săptămâni, tratează definitiv Hepatita C . Preparatul a fost deja autorizat de piața farmaceutică din Statele Unite ale Americii.

Potrivit agenției AFP, acest medicament este foarte eficient, în timpul testelor fiind vindecați 99% dintre pacienți. Cu toate acestea, preparatul nu va fi accesibil pentru oricine, având un preț destul de mare.

Un curs de 12 săptămâni ajunge la 94.500 de dolari, adică peste o mie de dolari pentru fiecare comprimat.

Medicamentul îmbină efectul a două substanțe active, ledipasvir și sofosbuvir, cea de-a doua fiind scoasă sub numele medicamentului Sovaldi.

John Martin, CEO al companiei Gilead Sciences, producătoarea medicamentului, a precizat că se lucrează pentru asigurarea unui acces cât mai larg și rapid la acest medicament. „Spre deosebire de alte maladii cronice grave, hepatita C se poate trata, iar Harvoni le oferă pacienților posibilitatea de a se vindeca în doar 8 săptămâni”, a susținut el.

Harvoni este și primul tratament împotriva hepatitei C care nu necesită administrarea asociată cu interferon sau ribavirin, care provoacă efecte secundare puternice, cum ar fi dureri de cap, stări de oboseală și greață. Harvoni este cel de-al treilea medicament împotriva hepatitei C care a fost aprobat de Agenția federală americană pentru controlul medicamentelor în ultimul an.

Pentru ca bolnavii din Republica Moldova să beneficieze de acest medicament, este necesară autorizarea lui de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Comprimatele pot fi aduse prin import neautorizat de către un agent economic, dar trebuie să corespundă unei serii de cerințe ale unei Comisii de specialitate a Ministerului Sănătății.

Hepatita C este o boală infecțioasă care afectează în mod deosebit ficatul. Adeseori hepatita C nu se manifestă  prin simptome, dar după o perioadă mai îndelungată, în lipsa unui tratament, poate duce la ciroză sau cancer hepatic. Conform estimărilor OMS, în lume trăiesc între 130 și 150 de milioane de persoane infectate cu acest virus care face în jur de 500.000 de victime anual.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medicamentul minune care tratează DEFINITIV Hepatita C, va fi disponibil în farmacii. Reviewed by on . În scurt timp pe piața farmaceutică va apărea medicamentul Harvoni, un comprimat care, administrat zilnic, timp de 12 săptămâni, tratează definitiv Hepatita C . În scurt timp pe piața farmaceutică va apărea medicamentul Harvoni, un comprimat care, administrat zilnic, timp de 12 săptămâni, tratează definitiv Hepatita C . Rating: 0
scroll to top