23 aprilie 2016

Acasă » Știri » Elogii ale medicilor occidentali pentru colegii din România

Elogii ale medicilor occidentali pentru colegii din România

11 noiembrie 2015, 18:08

Medicul Ciprian Isacu, șef al Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat, într-o conferință de presă, că personalul medical din România a acționat ca la carte în cazul pacienților de la clubul Colectiv, precizând că nu s-ar fi intervenit mai bine nici în Franța, Belgia sau Anglia.

“Lucrez de 23 de ani cu arși la Bordeaux. Spre surprinderea mea, nu avem lecții de dat. Mă întreb ce am fi făcut noi. Reprezint un centru, poate cel mai mare din sud-estul Franței. Ce am fi făcut noi în fața unei nenorociri de talia aceasta… Nu am fi făcut mai bine nici în Franța, nici în Belgia, nici în Anglia”, a afirmat medicul, la Spitalul Elias.

El a spus că, probabil, vor mai fi transferați pacienți din spitalele bucureștene, dar nu pentru că medicii români nu fac față, ci pentru a-i degreva pe aceștia, deoarece sunt foarte obosiți. Șeful Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux a explicat că arsura trebuie tratată întâi de un anestezist, un reanimator și, după aceea, de un chirurg. „Este o patologie de luni de zile. Poți să stai și două și trei luni de zile în spital”, a explicat medicul.

Pregătirea medicilor și atenția pe care aceștia au acordat-o persoanelor rănite în incendiu au fost exemplare, iar o tragedie de amploarea celei din clubul Colectiv impune cooperarea între țările europene, a declarat și dr. Sarah Pape, consultant în chirurgie plastică și arsuri din New Castle, într-un interviu pentru Departamentul pentru Situații de Urgență.

“Cred că am văzut cel puțin 50 de pacienți în această perioadă și am apreciat că nivelul de îngrijire a fost foarte bun, că nivelul echipamentului medical disponibil s-a ridicat la nivelul la care m-am așteptat pentru aceste grave afecțiuni ale pacienților. De fapt, am fost chiar plăcut surprinsă că a fost suficient echipament pentru toți acești pacienți, având în vedere numărul lor. Cât privește pregătirea medicilor și atenția pe care aceștia au acordat-o au fost, fără excepție, exemplare și cred că este un calificativ grozav pentru țara dumneavoastră și pentru profesioniștii din domeniul medical din România: calitatea medicilor pe care am întâlnit-o”, a spus doctorul, conform interviului publicat pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Elogii ale medicilor occidentali pentru colegii din România Reviewed by on . Medicul Ciprian Isacu, șef al Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat, într-o conferință de presă, că personalul medical Medicul Ciprian Isacu, șef al Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat, într-o conferință de presă, că personalul medical Rating: 0
scroll to top