16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » Gala Premiilor în Sănătate, ediția 2015
Gala Premiilor în Sănătate, ediția 2015

Gala Premiilor în Sănătate, ediția 2015

24 aprilie 2015, 9:01

Gala Premiilor în Sănătate (GALA), ediția 2015, singurul și cel mai așteptat eveniment al anului din lumea medicală, și-a desemnat învingătorii. Cei 13 laureați ai GALEI și-au ridicat trofeul joi, 23 aprilie 2015.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în R. Moldova, Jarno Habicht, directorul ad-interim al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Vasile Pascal, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai societăţii academice, administrației centrale și aproximativ 200 de manageri ai instituţiilor medico-sanitare din ţară.

În perioada 1 – 10 aprilie, șefii tuturor centrelor de sănătate publică și centrelor medicilor de familie, spitalelor, agențiilor teritoriale ale CNAM, instituțiilor medicale din sistem, ONG-urilor în sănătate, redacțiilor media i-au nominalizat pe cei mai buni promotori ai sistemului de sănătate din instituțiile conduse de ei.

Juriul, compus din 17 persoane, printre care ministrul Sănătății Mircea Buga, șeful Biroului OMS în Republica Moldova, Jarno Habicht, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Ion Ababii, președintele Ligii Medicilor din Moldova, academicianul Gheorghe Ghidirim și alții, a desemnat laureații dintr-o listă de 50 de echipe și persoane desemnate.

Astfel, trofeele au plecat către:

  1. Cea mai bună echipă a medicului de familie a fost acordat Centrul medicilor de Familie „SANCOS”, pentru calitatea serviciilor medicale prestate.
  2. Cea mai bună echipă de asistenţi medicali a fost adjudecat de Echipa de asistenţi medicali CS Flămânzeni–Coşcodeni, raionul Sângerei, pentru performanțele înalte înregistrate.
  3. Cea mai bună echipă de urgenţă,acordat pentru calitatea serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă a fost decernat echipei Departamentului de Medicină Urgentă, Spitalul raional Cahul, în frunte cu Oleg Creciun.
  4. Trofelul pentru Cea mai bună echipă/secție spitalicească a fost decernat echipei Departamentului cadriochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Republican, condus de Aurel Bătrânac.
  5. Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM a fost acordat Agenţia Teritorială Vest a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
  6. Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice a fost acordat Centrului de Sănătate Publică Orhei, condus de medicul-șef Vasile Guștiuc.
  7. Cel mai performant management al instituţiei medicale a fost ridicat de directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari.
  8. Performanţă în activitatea didactică a fost înmânat Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a USMF ”Nicolae Testemițanu”.
  9. Cel mai activ ONG în domeniul sănătății, acordat pentru activitate intensă în susţinerea proiectelor de informare şi promovare a sănătăţii a fost înmânat echipei Centrului „PAS”, condus de Ghenadie Țurcanu.
  10. Trofelul pentru Jurnalism în sănătate a fost ridicat de jurnalista postului de televiziune „Jurnal TV”, Maria Marian.
  11. Cea mai reușită activitate realizată de alte autorităţi publice a plecat la Ministerul Educației.
  12. Cea mai sigură instituţie de alimentaţie publică a fost desemnat Colegiul Național de Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” – cantina pentru studenți și cadrele didactice gestionată de SRL „Cecati Prim”
  13. Trofeul pentru Întreaga carieră medicală, a fost ridicat de academicianul, Gheorghe Baciu, profesor consultant în cadrul Catedrei de Medicină Legală, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar.

Gala Premiilor în Sănătate are scopul de a identifica şi aprecia exemplele de bună practică din domeniul sănătăţii – oameni, instituţii şi organizaţii – care prin dedicaţie, originalitate şi pasiune contribuie la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova.

GALA, organizată de Biroul de Coordonare al OMS în Republica Moldova, Ministerul Sănătăţii, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, s-a desfășurat sub genericul „Siguranța alimentară”.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gala Premiilor în Sănătate, ediția 2015 Reviewed by on . Gala Premiilor în Sănătate (GALA), ediția 2015, singurul și cel mai așteptat eveniment al anului din lumea medicală, și-a desemnat învingătorii. Cei 13 laureați Gala Premiilor în Sănătate (GALA), ediția 2015, singurul și cel mai așteptat eveniment al anului din lumea medicală, și-a desemnat învingătorii. Cei 13 laureați Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top