5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Nereguli la câteva centre de diagnostic medical din Chișinău
Nereguli la câteva centre de diagnostic medical din Chișinău

Nereguli la câteva centre de diagnostic medical din Chișinău

2 iulie 2015, 15:13

Agenția pentru Protecția Consumatorului a demarat controale la câteva centre de diagnostic medical din municipiul Chișinău, atât publice cât și private. Inspectorii au descoperit că instituțiile activau cu încălcări grave, cum ar fi aparate setate greșit, reagenți expirați și medicamente păstrate necorespunzător.

Potrivit inspectorilor care au cercetat activitatea centrelor de diagnostic, multe dintre ele utilizau mijloace de măsurare nelegalizate metrologic. Aparatele, cum ar fi balanțele, tonometrele, aparatele de UZI sau termometrele erau setate greșit și puteau cauza stabilirea unor diagnoze greșite. De asemenea, centrele medicale utilizau reagenți chimici cu termenul de valabilitate expirat, iar medicamentele nu erau păstrate la temperatura necesară.

În privința agenților economici au fost eliberate prescripțiile de înlăturare a neconformităților. Centrelor le-a fost interzisă utilizarea aparatelor, iar acum aceștia riscă o amendă de la 200 până la 500 de unități convenționale.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorului, la centrele vizate erau executate analize de rutină, dar și o serie de analize unice în republică, cum ar fi genotiparea papilomavirusului, detectarea virusului herpes şi enterovirusului, detectarea virusurilor respiratorii, analiza genelor responsabile de tulburările metabolismului osos, marcheri autoimuni, marcheri oncologici și altele.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Nereguli la câteva centre de diagnostic medical din Chișinău Reviewed by on . Agenția pentru Protecția Consumatorului a demarat controale la câteva centre de diagnostic medical din municipiul Chișinău, atât publice cât și private. Inspect Agenția pentru Protecția Consumatorului a demarat controale la câteva centre de diagnostic medical din municipiul Chișinău, atât publice cât și private. Inspect Rating: 0
scroll to top