28 ianuarie 2015

Acasă » Știri » OMS: O tulpină a virusului gripal poate da forme severe de boală
OMS: O tulpină a virusului gripal poate da forme severe de boală

OMS: O tulpină a virusului gripal poate da forme severe de boală

6 ianuarie 2015, 9:48

O nouă tulpină gripală AH3N2 a fost identificată în Statele Unite ale Americii și în Europa! Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) şi autorităţile sanitare europene. Tulpina este puțin diferită de cea din vaccinul existent, dar poate provoca forme severe de boală. Totuși, OMS recomandă continuarea imunizării.

Potrivit rapoartelor internaţionale, specialiştii se aşteaptă ca această tulpină, diferită din punct de vedere genetic, să fie asociată cu un număr de cazuri severe de gripă. De altfel, reprezentanții OMS susțin că virusul gripal de tip A are din când în când astfel de manifestări.

În buletinul informativ emis de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) şi OMS Europa se precizează că activitatea gripală pe continent rămâne scăzută în majoritatea celor 29 de ţări care raportează îmbolnăvirile şi că predominant este virusul de tip A, cu A(H3N2), pentru care a fost fabricat vaccinul existent.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
OMS: O tulpină a virusului gripal poate da forme severe de boală Reviewed by on . O nouă tulpină gripală AH3N2 a fost identificată în Statele Unite ale Americii și în Europa! Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) şi a O nouă tulpină gripală AH3N2 a fost identificată în Statele Unite ale Americii și în Europa! Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) şi a Rating: 0
[kml_flashembed movie="/wp-content/uploads/2014/05/bann_728_90.swf" height="90" width="728" /]
scroll to top