3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Au apărut cinci medicamente noi fără rețetă pe piața farmaceutică
Au apărut cinci medicamente noi fără rețetă pe piața farmaceutică

Au apărut cinci medicamente noi fără rețetă pe piața farmaceutică

23 ianuarie 2015, 12:32

S-a extins lista medicamentelor eliberate fără prescripție medicală. În scurt timp, farmaciile vor vinde fără rețetă încă cinci medicamente noi pe piața farmaceutică.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a anunțat completarea listei de medicamente fără prescripție medicală. Astfel, pacienții vor putea achiziționa fără rețetă cinci medicamente noi.

Unul dintre preparate este de producție autohtonă și se numește „Chlorophylipt”. Acesta va fi vândut în formă de spray bucofaringian și ca soluție alcoolică. Nou pe polițele farmaciilor va fi și medicamentul german, destinat pacienților cu tulburări cerebrale, numit „Tebokan”. Compania farmaceutica KRKA este producătorul a încă un medicament nou pentru Moldova, „Herbion Iceland”, un sirop de tuse pe bază de mușchi. Pe listă se mai numără și comprimatele ucrainești de supt „Lizak” cu arome de anason și mentă, ciocolată și portocală. Ultima pe listă este o nouă apă pentru injecții importată de la Harkov, Ucraina.

Medicamentele au fost înregistrate la AMED, iar în scurt timp vor fi procesate și dosarele privind prețurile lor. Până vor ajunge în farmacii, medicamentele vor trece printr-un proces ]ndelungat de înregistrare. Până acum, pacienții au putut procura fără prescripție medicală 1940 de medicamente.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Au apărut cinci medicamente noi fără rețetă pe piața farmaceutică Reviewed by on . S-a extins lista medicamentelor eliberate fără prescripție medicală. În scurt timp, farmaciile vor vinde fără rețetă încă cinci medicamente noi pe piața farmace S-a extins lista medicamentelor eliberate fără prescripție medicală. În scurt timp, farmaciile vor vinde fără rețetă încă cinci medicamente noi pe piața farmace Rating: 0
scroll to top