18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Vaccinul contra Ebola a început să fie testat pe oameni
Vaccinul contra Ebola a început să fie testat pe oameni

Vaccinul contra Ebola a început să fie testat pe oameni

12 ianuarie 2015, 12:18

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a anunţat că a început primele teste pe oameni ale unui vaccin contra febrei hemoragice „Ebola”, care a provocat deja peste 8.100 de decese în Africa.

„Primii voluntari şi-au primit doza iniţială de vaccin”, a precizat grupul american J&J într-un comunicat de presă.

Aceste teste din faza I (primul dintre cele trei stadii care trebuie trecute de un vaccin înainte de a putea fi comercializat) sunt coordonate de „Oxford Vaccine Group” – un grup de cercetători de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Grupul american, care este unul dintre cele mai avansate în lupta contra Ebola, a anunţat la sfârşitul lunii octombrie 2014 că a alocat 200 de milioane de dolari pentru a accelera producerea unui vaccin.

Studiile din faza I, desfăşurate pe un număr redus de persoane (în acest caz, pe 72 de voluntari), verifică, în esenţă, dacă un vaccin este sigur şi bine tolerat de organismul uman.

Însă J&J nu vrea să se limiteze doar la această etapă şi intenţionează să accelereze procedura, urmând să organizeze studii pe grupuri mai mari de pacienţi încă din luna aprilie 2015.

J&J a produs deja peste 400.000 de doze de vaccin şi vrea să producă în total 2 milioane de doze până la sfârşitul anului, dezvăluind astfel o accelerare a calendarului său anunţat în octombrie 2014. Dacă va fi nevoie, grupul american spune că este în măsură să îşi crească producţia până la 5 milioane de doze într-un interval de timp cuprins între 12 şi 18 luni.

Adaptare pentru MedNews de Marina Lița

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Vaccinul contra Ebola a început să fie testat pe oameni Reviewed by on . Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a anunţat că a început primele teste pe oameni ale unui vaccin contra febrei hemoragice „Ebola”, car Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a anunţat că a început primele teste pe oameni ale unui vaccin contra febrei hemoragice „Ebola”, car Rating: 0
scroll to top