20 august 2014

Acasă » Știri » Tinerii – tentați de vicii

Tinerii – tentați de vicii

zioa tineretului (Copy) (2)Fiecare al doilea adolescent și fiecare a cincea adolescentă din Republica Moldova începe să consume alcool la vârsta de 15 ani și doar o treime dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani sunt bine informați despre prevenirea HIV/SIDA, informează Mednews cu referință la datele prezentate de rezidentul ONU ad-interim în Moldova și reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, în cadrul conferinței de presă cu genericul ”Pentru noi, sănătatea tinerilor contează”.

Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Tineretului, a fost o activitate de totalizare a Campaniei Naționale ”Să investim în sănătatea tinerilor” , inițiată pe 11 iulie și organizată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova.

”Ziua Internațională a Tineretului este o zi foarte importantă, pentru că investirea în tineri este o strategie pentru o țară care vrea să-și asigure un viitor luminos, iar tinerii înseamnă viitorul”, a menționat rezidentul ONU în Moldova, Nune Mangasaryan. Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nicolae Jelamschi, a venit cu îndemnul ca tinerii să se informeze și să profite de beneficiile pe care le pot aduce sănătatea.”Ministerul Sănătății se alătură inițiativelor și politicilor în domeniul tineretului, care promovează nu numai modul sănătos de viață, dar și traiul sănătos, dezvoltarea armonioasă”, a declarat secretarul de Stat.

Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Doru Curoșu, a făcut apel către autorități să se implice mai mult în susținerea tinerilor și inițierea lor în modul sănătos de viață. ”În Republica Moldova avem un șir de legi și inițiative pentru a proteja tinerii de vicii, dar trebuie să recunoaștem că lipsesc acțiunile exacte, lipsește monitorizarea acestor legi.

Tinerii rămân a fi predispuși multor factori de risc cum ar fi mesajele în masă de promovare a alcoolului și tutunului, iar acest lucru deseori îi determină să devină consumatori ai acestor produse dăunătoare”, a subliniat Doru Curoșu.

În replică, ministrul tineretului și sportului, Octavian Bodișteanu, a menționat că instituția pe care o conduce este responsabilă de elaborarea politicilor în concordanță cu doleanțele tinerilor și de aplicarea lor în practică. ”Noi colaborăm strâns cu Consiliul Național al Tineretului, iar campania ”Să investim în sănătatea tinerilor” a avut rolul de a depista dificultățile cu care se confruntă tineretul nostru și de a le depăși împreună”, a spus ministrul.

Conferința de presă a fost urmată de un meci de fotbal amical cu participarea echipelor CNTM, Ministerului Tineretului și Sportului, ONU Moldova și Asociației Educatorilor de la Egal la Egal.

12 august este Ziua Internaţională a Tineretului, declarată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1999. În prezent, pe glob locuieşte cea mai mare generaţie de tineri din istoria omenirii, 1,8 miliarde, cu un potenţial enorm de contribuție la soluţionarea celor mai stringente probleme ale societăţii.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

 

 

Tinerii – tentați de vicii Reviewed by on . Fiecare al doilea adolescent și fiecare a cincea adolescentă din Republica Moldova începe să consume alcool la vârsta de 15 ani și doar o treime dintre tinerii Fiecare al doilea adolescent și fiecare a cincea adolescentă din Republica Moldova începe să consume alcool la vârsta de 15 ani și doar o treime dintre tinerii Rating: 0
scroll to top