27 septembrie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Brânzici cu lapte condensat și mucegai ajungeau pe mesele consumatorilor
Brânzici cu lapte condensat și mucegai ajungeau pe mesele consumatorilor

Brânzici cu lapte condensat și mucegai ajungeau pe mesele consumatorilor

15 iulie 2015, 10:38

Un agent economic din Moldova importa brânzici mucegăite, care, ulterior, erau comercializate în magazine. Produsele lactate erau contaminate și periculoase pentru sănătate.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control inopinat la agentul economic după ce a primit o petiție de la un consumator. În rezultatul controlului s-a constatat că importatorul comercializa brânzici cu lapte condensat fiert mucegăite. Ulterior, au fost verificate alte trei loturi de produse lactate – brânzicile glazurate și termizate cu lapte condensat fiert, îmbogățite cu calciu, Omega 3 și vitamina D3 și pastă de brânză de vaci cu frișcă, îmbogățită, la fel, cu calciu, Omega 3 și vitamina D3.

Rezultatelor analizelor de laborator au arătat că produsele din două loturi nu corespundeau indicilor microbiologici. În brânzicile glazurate și termizate cu lapte condensat fiert și cu căpșuni au fost depistate drojdii și mucegaiuri. „Aceste încălcări sunt grave și puneau în pericol sănătatea consumatorilor. În acest context, au fost eliberate prescripții de interzicere a comercializării loturilor de produse neconforme, iar agentul economic a fost sancționat conform Codului Contravențional al Republicii Moldova”, anunță serviciul de presă al Agenției.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor avertizează populația să fie vigilentă atunci când cumpără produsele lactate, mai ales în perioada caniculară, când produsele sunt ușor alterabile. Consumatorii trebuie să fie atenți la termenul de valabilitate indicat pe ambalaj și la condițiile de păstrare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Brânzici cu lapte condensat și mucegai ajungeau pe mesele consumatorilor Reviewed by on . Un agent economic din Moldova importa brânzici mucegăite, care, ulterior, erau comercializate în magazine. Produsele lactate erau contaminate și periculoase pen Un agent economic din Moldova importa brânzici mucegăite, care, ulterior, erau comercializate în magazine. Produsele lactate erau contaminate și periculoase pen Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top