18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cazul celor 10 persoane care au orbit în urma unei operații a ajuns în vizorul procurorilor
Cazul celor 10 persoane care au orbit în urma unei operații a ajuns în vizorul procurorilor

Cazul celor 10 persoane care au orbit în urma unei operații a ajuns în vizorul procurorilor

3 august 2015, 15:16

Procurorii au inițiat un dosar penal pe cazul pacienților care au orbit după ce au fost operați la ochi la un spital din capitală. Aceștia au inițiat cauza penală pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale.

Procuratura sectorului Râșcani a cerut să fie creat un grup de urmărire penală din care vor face parte ofițeri de urmărire penală care vor trebui să investigheze operativ cele întâmplate, să identifice persoanele vinovate și să le tragă la răspundere penală.

Procurorii s-au autosesizat după ce au apărut în presă informații despre cele zece persoane operate la Spitalul Sfânta Treime din capitală. Este vorba de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 84 de ani care au fost operate de cataractă și și-au pierdut vederea după intervenția chirurgicală. Cazul este investigat de Direcția sănătății și Centrul Municipal de Sănătate Publică.

Cazul a ajuns în vizorul oficialilor din sănătate după ce, începând cu 16 iulie curent, mai mulți pacienți au început să se simtă rău ca urmare a intervenției chirurgicale. Aceștia acuză dureri puternice de ochi şi puroi. Operațiile s-au petrecut în diferite săli și au fost efectuate de diverși medici câteva zile la rând în Secția Oftalmologie din cadrul Spitalului Sfânta Treime.

Pe 28 iulie a început investigația comună – au fost colectate 28 de mostre privind sterilizarea, 42 lavaje de la flora microbiană, 7 probe de aer pentru depistarea stafilococului și au fost cercetați 14 angajați ai Secției oftalmologice. Rezultatele de laborator încă nu au fost făcute publice.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cazul celor 10 persoane care au orbit în urma unei operații a ajuns în vizorul procurorilor Reviewed by on . Procurorii au inițiat un dosar penal pe cazul pacienților care au orbit după ce au fost operați la ochi la un spital din capitală. Aceștia au inițiat cauza pena Procurorii au inițiat un dosar penal pe cazul pacienților care au orbit după ce au fost operați la ochi la un spital din capitală. Aceștia au inițiat cauza pena Rating: 0
scroll to top