18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » ALARMANT! Zece pacienți au orbit după ce au fost operați de cataractă la Chișinău
ALARMANT! Zece pacienți au orbit după ce au fost operați de cataractă la Chișinău

ALARMANT! Zece pacienți au orbit după ce au fost operați de cataractă la Chișinău

31 iulie 2015, 11:36

Zece oameni cu vârste cuprinse între 50 şi 84 de ani care au fost operați de cataractă la Spitalul Sfânta Treime din Capitală și-au pierdut vederea după intervenția chirurgicală. Cazul este investigat de Direcția Sănătății și Centrul Municipal de Sănătate Publică.

Cazul terifiant a ajuns în vizorul oficialilor din sănătate după ce, începând cu 16 iulie curent, mai mulți oameni au început să se simtă rău după operația contra cataractei. Pacienţii spun că le-au apărut dureri puternice de ochi şi puroi.

Operațiile s-au petrecut în diferite săli și au fost efectuate de diveriși medici câteva zile la rând la Secția Oftalmologie din cadrul Spitalului Sfânta Treime. „Asupra problemei lucrează o comisie a Direcției Sănătății împreună cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău. Rezultate vor fi anunțate peste o săptămână. Trebuie să vedem dacă ceea ce s-a întâmplat a fost provocat de materialele folosite, de instrumente sau este o eroare medicală”, a comunicat pentru MedNews șeful Direcției Sănătății, Mihai Moldovanu. Intervenţiile chirurgicale de acest fel au fost temporar sistate.

„Activitatea sălilor oftalmologice a fost cercetată începând cu data de 21 iulie. S-a efectuat curățenia generală a sălilor cu preparate biodistructive, au fost colectate mostre ca să se depisteze calitatea sterilizării și cele la flora microbiană. Pe 28 iulie a început investigația comună – au fost colectate 28 de mostre privind sterilizarea, 42 lavaje de la flora microbiană, 7 probe de aer pentru depistarea stafilococului și au fost cercetați 14 angajați ai Secției oftalmologice. Rezultatele de laborator încă nu sunt gata, e nevoie de câteva zile pentru că noi am plantat niște probe și așteptăm să treacă perioada de incubație de 9-10 zile. Așa vom vedea ce infecție anume a cauzat problema”, a explicat șefa serviciului de presă al CSP Chișinău, Veronica Istrati.

Administrația spitalului a preluat de sine stătător câteva probe care s-au dovedit a fi negative. O bună parte dintre pacienți au fost externați în starea în care se aflau, iar de săptămâna viitoare vor reveni la spital pentru investigații și pentru a fi operați repetat.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
ALARMANT! Zece pacienți au orbit după ce au fost operați de cataractă la Chișinău Reviewed by on . Zece oameni cu vârste cuprinse între 50 şi 84 de ani care au fost operați de cataractă la Spitalul Sfânta Treime din Capitală și-au pierdut vederea după interve Zece oameni cu vârste cuprinse între 50 şi 84 de ani care au fost operați de cataractă la Spitalul Sfânta Treime din Capitală și-au pierdut vederea după interve Rating: 0
scroll to top