3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cele mai solicitate specialități: Stomatologia și farmacia
Cele mai solicitate specialități: Stomatologia și farmacia

Cele mai solicitate specialități: Stomatologia și farmacia

3 decembrie 2014, 16:57

S-a încheiat admiterea la studii pentru rezidențiat. „Bătălia” s-a dat pentru locurile vacante de la stomatologie, farmacie, neurologie, medicină internă și oftalmologie. Nici în acest an, însă, nu au fost acoperite toate locurile oferite de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie.

În acest an USMF a oferit 820 de locuri pentru studii postuniversitare, însă doar 706 studenți au depus dosare pentru rezidențiat. Chiar dacă cei mai mulți dintre ei au aplicat pentru stomatologie și farmacie (câte 96 și 102 de candidați pentru fiecare specialitate), au rămas și poziții neacoperite. În schimb la neurologie, oftalmologie, obstetrică, microbiologie și medicină internă s-au înghesuit de două sau de trei ori mai mulți studenți decât oferta.

Unele specialități nu au fost solicitate deloc. Printre ele se numără farmacologia clinică, morfopatologia și medicina sportivă. De asemenea, nici un student nu s-a grăbit să depună actele la medicina de urgență nici la Bălți, nici la Chișinău.

Cei mai mulți rezidenți învață pe note de 8 și 9. Doar șapte din cei peste 700 de studenți au zece pe linie.

Concursul pentru rezidențiat s-a desfășurat la cele patru facultăți ale USMF: Medicină generală, Sănătate publică, Stomatologie și Farmacie – toate cu finanțare bugetară.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cele mai solicitate specialități: Stomatologia și farmacia Reviewed by on . S-a încheiat admiterea la studii pentru rezidențiat. „Bătălia” s-a dat pentru locurile vacante de la stomatologie, farmacie, neurologie, medicină internă și oft S-a încheiat admiterea la studii pentru rezidențiat. „Bătălia” s-a dat pentru locurile vacante de la stomatologie, farmacie, neurologie, medicină internă și oft Rating: 0
scroll to top