5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Din anul următor vom avea un program național pentru arși
Din anul următor vom avea un program național pentru arși

Din anul următor vom avea un program național pentru arși

10 decembrie 2015, 17:39

După incidentul de la Colectiv, Guvernul a anunțat miercuri, 9 decembrie 2015, că va finanța, anul viitor, un program național pentru arși, informează Agerpres. Premierul român Dacian Cioloș, a comunicat într-o conferință de presă că din 2016 urmează să fie făcute investiții în patru centre de profil: la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și București. „Am anunțat deja un program național pentru arși care vizează investiții în patru centre de arși la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și București”, citează Agerpres.

Tot miercuri, Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, care susțin că reprezintă interesele medicilor din România, a emis un comunicat de presă în care protestează public față de modul în care este gestionată criza de la Colectiv.

„Dorim să spunem public că avem un deosebit respect pentru tot personalul medical care se ocupă direct de acești pacienți, pe care i-au îngrijit în ultimele zile. Ei sunt eroi anonimi, în ciuda problemelor provocate de managerii sănătății românești”, se arată în poziția oficială a Alianței Medicilor din România.

Potrivit comunicatului, medicii susțin că sistemul medical din România nu este pregătit să facă față managerial unei crize publice de acest gen – nici din punct de vedere al dotărilor, dar nici din punct de vedere al resurselor umane.

„În primul rând, noi, ca stat, nu avem condiții de a trata un număr mare de pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși suficiente. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate?”, se arată în comunicatul Alianţei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, care este un ONG constituit dintr-o mişcare spontană pe Facebook și la care au aderat vrtual în jur de 30.000 de cadre medicale şi membri ai societăţii civile din România.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Din anul următor vom avea un program național pentru arși Reviewed by on . După incidentul de la Colectiv, Guvernul a anunțat miercuri, 9 decembrie 2015, că va finanța, anul viitor, un program național pentru arși, informează Agerpres. După incidentul de la Colectiv, Guvernul a anunțat miercuri, 9 decembrie 2015, că va finanța, anul viitor, un program național pentru arși, informează Agerpres. Rating: 0
scroll to top