26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Echipa de lucrători medicali care a operat de apendicită tânărul decedat la SCR a fost reținută de poliție
Echipa de lucrători medicali care a operat de apendicită tânărul decedat la SCR a fost reținută de poliție

Echipa de lucrători medicali care a operat de apendicită tânărul decedat la SCR a fost reținută de poliție

24 aprilie 2015, 11:30

Trei lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican au fost reținuți de poliție. Este vorba de un medic chirurg, un anestezist și o soră medicală, care au participat la operația de extirpare a apendicelui unui tânăr de 21 de ani care, ulterior, a decedat la spital.

Lucrătorii medicali au fost reținuți pentru 72 de ore pentru încălcarea, din neglijență a regulilor de acordare a asistenței medicale. Informația a fost confirmată pentru MedNews de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Cei trei funcționari se află în detenție provizorie în izolatorul Poliției municipale. „Părinții au înaintat o plângere pe numele celor trei funcționari, iar Procuratura a inițiat o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 3 ani de închisoare”, a comunicat pentru MedNews ofițerului de presă al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir.

Acum câteva zile, un tânăr de 21 de ani a murit în condiții misterioase după ce a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a apendicelui. La câteva ore după operație, tânărul a făcut stop cardiac și nu a mai putut fi resuscitat.

Nu se știe deocamdată care sunt rezultatele autopsiei (pentru stabilirea cauzei exacte a decesului) și nici dacă aceasta în genere a fost făcută.

 Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Echipa de lucrători medicali care a operat de apendicită tânărul decedat la SCR a fost reținută de poliție Reviewed by on . Trei lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican au fost reținuți de poliție. Este vorba de un medic chirurg, un anestezist și o soră medicală, care au Trei lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican au fost reținuți de poliție. Este vorba de un medic chirurg, un anestezist și o soră medicală, care au Rating: 0
scroll to top