15 iulie 2016

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Încă 26 de substanțe narcotice și psihotrope ar putea fi interzise în uzul medical
Încă 26 de substanțe narcotice și psihotrope ar putea fi interzise în uzul medical

Încă 26 de substanțe narcotice și psihotrope ar putea fi interzise în uzul medical

11 mai 2015, 13:55

Lista de substanțe narcotice și psihotrope interzise în uzul medical ar putea fi extinsă. Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de modificare a unei hotărâri de Guvern prin care interzice în tratament câteva zeci de substanțe pentru a combate consumul și circulația ilicită a drogurilor.

Hotărârea de Guvern din octombrie 2004 care conține lista de substanțe narcotice, psihotrope și a precursorilor acestora, supuse controlului, ar putea fi extinsă. În anul 2014-2015, au fost identificate substanțe narcotice care au intrat în circuitul ilicit de droguri. Pentru a actualiza cadrul legal și a proteja populația, Ministerul Sănătății a prezentat un proiect prin care 26 de substanțe active ar putea fi supuse unui control mai riguros.

Decizia de a extinde listele a apărut ca urmare a „abuzurilor grave de consum a substanțelor noi apărute”, se spune în nota informativă a proiectului. Aceste noi substanţe nu se regăsesc sub controlul statului și deocamdată circulă liber. Potrivit autorilor proiectului, actualizarea legislației va permite scăderea nivelului criminalității în circulația drogurilor și va facilita tragerea la răspundere a celor care vând sau consumă această categorie de droguri.

Pe de altă parte, lista substanțelor stupefiante și psihotrope care se utilizează în medicină la fel a crescut, cu trei poziții. Astfel, pe lângă opiumul medical, morfină și cocaină, în medicină se vor putea utiliza Fenatin, Prosidol și Remifentanil – toate utilizate pentru anestezie sau anihilarea durerilor.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Încă 26 de substanțe narcotice și psihotrope ar putea fi interzise în uzul medical Reviewed by on . Lista de substanțe narcotice și psihotrope interzise în uzul medical ar putea fi extinsă. Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de modificare a unei hotărâ Lista de substanțe narcotice și psihotrope interzise în uzul medical ar putea fi extinsă. Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de modificare a unei hotărâ Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top