5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Ultima țară afectată de Ebola a fost declarată liberă de virus
Ultima țară afectată de Ebola a fost declarată liberă de virus

Ultima țară afectată de Ebola a fost declarată liberă de virus

14 iunie 2016, 16:08

Ultima țară care mai era afectată de Ebola  a fost declarată liberă de virus. Odată ce Liberia a fost declarată liberă de virus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat săptămâna trecută încheierea epidemiei de Ebola în Africa, la circa doi ani și jumătate de când a izbucnit în vestul continentului.

Anunțul intervine la 42 de zile, ori dubla perioadă de incubare a virusului, după al doilea test negativ pe ultimul pacient confirmat, precizează OMS. Este pentru a patra oară când se anunță sfârșitul transmiterii virusului în Liberia. Țara intră acum într-o perioadă de 90 de zile de supraveghere sporită pentru a fi identificate eventualele noi cazuri de răspândire.

În urmă cu 18 zile, OMS a declarat încheierea epidemiei în Guineea vecină, iar la sfârșitul lunii martie în Sierra Leone. Cele trei țări africane – Guineea, Liberia și Sierra Leone au fost cele mai afectate de virusul care au ucis peste 11.000 de persoane. Epidemia de Ebola izbucnită în 2013 în Africa a fost cea mai gravă de la identificarea virusului.

MedNews: Sursa OMS

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ultima țară afectată de Ebola a fost declarată liberă de virus Reviewed by on . Ultima țară care mai era afectată de Ebola  a fost declarată liberă de virus. Odată ce Liberia a fost declarată liberă de virus, Organizația Mondială a Sănătăți Ultima țară care mai era afectată de Ebola  a fost declarată liberă de virus. Odată ce Liberia a fost declarată liberă de virus, Organizația Mondială a Sănătăți Rating: 0
scroll to top