24 august 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Medici americani tratează dinții copiilor orfani din Moldova
Medici americani tratează dinții copiilor orfani din Moldova

Medici americani tratează dinții copiilor orfani din Moldova

16 martie 2015, 16:41

80 de copii au beneficiat de tratament stomatologic din partea medicilor americani. Un grup de studenți și profesori de la Universitatea din Chapel Hill, Statul Carolina de Nord a venit în Republica Moldova pentru a acorda tratament dentar gratuit copiilor orfani şi din familii nevoiașe. Acțiunea se desfășoară al 15-lea an consecutiv în contextul parteneriatului dintre Statul Carolina de Nord şi Republica Moldova.

Timp de o săptămână, echipa din SUA, asistată de colegii din Moldova, a acordat tratament dentar la peste 80 de copii de la orfelinatul din Străşeni, Centrul evreiesc din Chişinău și Centrul Creștin „Pacea familiei”. Preparatele medicamentoase au fost aduse de partenerii din SUA, iar Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a oferit spaţiile și utilajul Clinicii Stomatologice Universitare.

Director orfelinatului din Străşeni, Constantin Ioniță, a menționat că micuții din instituția pe care o gestionează beneficiază de asistență încă de la începuturi de acest proiect. „Acțiunile umanitare ale reprezentanților Universității din Chapel Hill sunt cu adevărat nobile și foarte necesare copiilor nevoiași”, a adăugat Ioniță.

La sfârșitul misiunii, delegația din Carolina de Nord s-a întâlnit cu rectorul USMF Ion Ababii și cu reprezentanții Facultății de Stomatologie. „Cooperarea cu Universitatea din Chapel Hill este una bună şi pe aşteptările tuturor. Sperăm că această experiență va continua şi în anii următori”, a menționat Ababii.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medici americani tratează dinții copiilor orfani din Moldova Reviewed by on . 80 de copii au beneficiat de tratament stomatologic din partea medicilor americani. Un grup de studenți și profesori de la Universitatea din Chapel Hill, Statul 80 de copii au beneficiat de tratament stomatologic din partea medicilor americani. Un grup de studenți și profesori de la Universitatea din Chapel Hill, Statul Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top